Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Harder aardappelsalade


Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte harder.
  • 6 middelgrote vastkokende Wadden aardappelen.
  • 250 gram sperziebonen.
  • Een paar takjes bonenkruid of gedroogd bonenkruid.
  • 1 kleine knolvenkel.
  • ½ bosje peterselie of 1 theelepel gedroogde peterselie.
  • 1 augurk.
  • Olijfolie.
  • Volle yoghurt.
  • Waddenzout.
  • Vers gemalen peper.

Bereiding

  • Wadden aardappelen wassen en koken in de schil tot ze gaar zijn.
  • Blaadjes van het bonenkruid plukken. Sperziebonen wassen, doppen, eventueel ontdoen van draden en samen met het bonenkruid in ongeveer 10 minuten gaar koken.
  • Kontje en droge stengeldelen van de venkel wegsnijden. Venkel in de breedte in dunne plakjes snijden en dan fijn snijden.
  • Augurken klein snijden.
  • Peterselie fijn snijden.
  • Sperziebonen en Wadden aardappelen laten afkoelen, klein snijden en mengen met de overige ingrediënten.
  • Maak de salade smeuïg met yoghurt en olijfolie in de gewenste verhouding.
  • Gerookte harder in stukken snijden en naast de salade serveren.

Eet smakelijk.

Bron: Odin

Harder aardappelsalade
Vergroot deze afbeelding