Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Harder gegrild met gestoofde prei en radijsjes


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 stukken harderfilet met vel Ć  150 gram op kamertemperatuur.
  • 400 gram prei.
  • 125 milliliter slagroom.
  • 1 bosje radijs.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • Wadden zout.
  • Vers gemalen peper.
  • Aardappelpuree.
  • Wadden mosterd.

Bereiding

  • Snijd de prei in reepjes en strooi in een pan.
  • Voeg de room en naar smaak Wadden zout en peper toe.
  • Leg een deksel op de pan en breng de room op middelhoog vuur aan de kook.
  • Maak intussen de radijsjes schoon en was de bladeren en snijd de radijsjes in kleine partjes.
  • Voeg de radijs toe aan de prei, leg het deksel schuin op de pan en stoof de prei in circa 10 minuten gaar.
  • Roer op het laatste moment de radijsbladeren door de prei.
  • Verhit een grillpan.
  • Snijd de harderfilets in hun vel 3 keer met een scherp mes in. Bestrooi de harderfilets met Wadden zout en peper en bestrijk ze met de olijfolie.
  • Leg de harder op het vel in de grillpan en gril de harder in circa 4 minuten goudbruin en krokant op het vel. Keer de harder om en gril nog 2 minuten.
  • Verdeel de groente met een beetje room over 4 warme borden en leg de harder er tegenaan.
  • Lekker met aardappelpuree met een beetje Wadden mosterd erdoor.

Eet smakelijk.

Bron: Smaakmakend

Harder gegrild met gestoofde prei en radijsjes
Vergroot deze afbeelding