Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Harder gegrild met groentespiesje


Voor 2 personen

Ingrediënten harder

Ingrediënten spiesje

  • 12 cherrytomaatjes.
  • Halve courgette.
  • Halve aubergine.
  • 8 krielaardappeltjes in de schil (voorgekookt).
  • 36 sjalotten.
  • Tijm en rozemarijn.

Bereiding

  • Leg 4 satéprikkers of lange takjes rozemarijn zonder naaldjes een kwartiertje in het water. Deze gebruiken als spiesjes.
  • Was en droog de tomaatjes, courgette en aubergine. Snijd de courgette en aubergine in bijtgrote stukken. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren.
  • Rijg de tomaatjes, courgette, aubergine, krielaardappeltjes en sjalot afwisselend aan de spiesjes. Bestrooi ze met tijm, rozemarijn, peper,  zout en bestrijk ze met olijfolie.
  • Rooster de spiesjes in een voorverwarmde oven of onder de hete grill gaar.
  • Dep de harderfilets droog en bestrooi ze met waddenzout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de visfilets met olijfolie en grilleer ze gaar aan beide kanten in een grillpan. In de pan met eerst de velkant naar beneden. Wacht tot de vis bijna ondoorschijnend is en dan voorzichtig keren. Dan nog 1-2 minuten grilleren.
  • Serveer de vis op borden. Druppel er iets citroensap over en olijfolie omheen. Leg de spiesjes erbij.

Eet smakelijk.

Bron: Plusonline

Harder gegrild met groentespiesje
Vergroot deze afbeelding