Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Oesters met verse harder


Voor 3 personen

Ingrediënten


Bereiding

Stap 1

  • De asperges gaar koken en voor 2/3 afsnijden. De uiteinden en het vocht van de asperges bewaren.
  • Oesters openen en het vocht opvangen. Doe de oesters in een koekenpan en met het oestervocht langzaam aan de kook brengen tot het net gaar is.
  • Met een blender de asperges met wat vocht van de asperges goed fijn malen. Nu heeft u een crème van asperges. Als de crème iets te dun is dan mengen met aardappelpuree.
  • 4 oesters in grove stukjes snijden en door de crème mengen.
  • De lamsorenmosterd met wat slagroom dunner maken.
  • ¼ liter bietensap op lage vuur langzaam inkoken. Voeg hier 1 scheutje balsamico en 1 eetlepel suiker aan toe.
  • De harderfilet ontdoen van zijn graatjes en in 3 mooie mootjes per persoon snijden.

Stap 2

  • De aspergecrème opwarmen.
  • 4 oesters in de lengte in 3 stukjes snijden
  • Zout en peper op de hardermootjes en op het vel bakken in een koekenpan met een beetje boter.
  • Doe 3 eetlepels aspergevocht in een koekenpan en verwarm de oesters en de aspergecrème even licht. Pas op: laat het geheel niet verkleuren.

Eet smakelijk.

Bron: Grand Hotel & Restaurant Opduin

Oesters met verse harder
Vergroot deze afbeelding