Deel uw waddengevoel en ervaringenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Mijn waddengevoel

 • Elke keer weer als ik de gasten van onze B&B naar het wad stuur komt het Waddengevoel boven: zonsondergangen, de pier bij Peasens zonder winkeletjes, maar met de mooiste momenten in elk jaargetijde, huppelen rond de schapekeutels op de dijk, aangestaard worden met een sullige blijk door zo'n zelfde schaap terwijl hij ziet, dat jij wél door zo'n klaphekje kunt en vervolgens op de dijk met zijn allen staan wijzen naar de overkant van het Wad: Is dat nu de vuurtoren van Schier? Of is dat de kustlijn van Ameland? En zie ik dat goed: komt daar een zeehond boven water? Of zullen we dan morgen toch maar naar Leny rijden????

  Bianca Binneninn
 • Dertig jaar geleden maakte ik kennis met Schiermonnikoog en... ik was 'verkocht'! Dat resulteerde o.a. in een website uit passie voor het eiland: www.schierweb.nl . Een uitgebreide en informatieve website (niet commercieel). Ieder jaar 'moet' ik wel even terug naar het mooie Waddeneiland. Want ben je er eenmaal geweest, dan laat je er een stukje van jezelf achter. Er naar toe gaan, voelt iedere keer weer als 'thuiskomen'!

  Ed Kieckens
 • Mijn waddengevoel wordt aan gewakkerd bij het zien van de Eijerlandsedam. Het levenswerk van Henk Schoorl wat helaas geen vervolg krijgt omdat de zandlobby (Boscalis en van Oord) te veel politieke macht heeft. We werken met de natuur, roepen landelijke topbestuurders. Als we in dit land voordeel van de natuur willen behalen moeten we, dat beetje natuur wat nog over is, sturen zoals Henk Schoorl dat heeft bedacht. Integraal kustverdedigen op zijn manier scheelt de helft ( van 150.000 ton nu 250.000 ton in 2020)aan CO² uitstoot. Het Wad overspoelen met voedselloos dood suppletiezand, om de gas-, en zoutwinning te compenseren, maakt meer stuk dan een beetje bodemdaling. Laat het Wad zijn natuurlijke loop hebben, verdedig de kust op een gestuurde manier, dat scheelt honderden miljoenen maar evenzoveel natuurschade.

  Meedenken met mijn visie op onze kustverdediging?
  Ga naar: http://hardekustverdediging.blogspot.com/

  Piet van Noort
 • Stuur uw waddengevoel in

  * - verplicht veld

  • *

  • *
Vergroot deze afbeelding