printlogo

Zeiltochten op Werelderfgoed Waddenzee

Zeiltochten op Werelderfgoed Waddenzee - Waddengoud

Al eens een dagtocht, weekendje weg of een zeilvakantie op een traditioneel zeilschip op het Werelderfgoed Waddenzee mee willen maken?

Droogvallen op het wad, zeilen naar de Waddeneilanden, lekker genieten van de zon, zee en heerlijke streekproducten. Alles kan.

Meer weten? Neem contact op met de zeilschepen.

Zeiltochten op Werelderfgoed Waddenzee

Genieten van een proeverij midden op de Waddenzee

Ik was uitgenodigd om op één van de klippers een zeiltocht op de Waddenzee te maken. Gezellige ontvangst en eenmaal op open Waddenzee mocht ik meehelpen met zeilen. Sjorren aan de vallen en schoten om het schip onder zeil te krijgen. Wow…wat een kracht. Van huis uit ben ik een zeiler, maar een tocht met een klipper is van een andere grootheid.

 

Wat een prachtige luchten midden op de Waddenzee en de zon die oneindig lijkt te glinsteren op het Wad. En een magisch gevoel dat het water uiteindelijk zakt en je op de bodem van de Waddenzee kunt lopen. Daar veel geleerd over krabben en andere bewoners van de Waddenzee.

 

Midden op de drooggevallen zandbanken van de Waddenzee werd ons een proeverij van diverse zeevruchten voorgeschoteld.  Puurder  en mooier dan dit kun je het nergens anders krijgen.

 

Een onvergetelijke dag met een gouden randje.

 

Els Mondt, Zwolle

Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl