printlogo

Harder en zeebaars

Wadden harder en zeebaars - Waddengoud - Werelderfgoed Waddenzee

Harder & zeebaars uit de Waddenzee koopt u op de biologische markt in Utrecht en Amsterdam bij vissers Jan en Barbara Geertsema van boot TS31 Internos, bij Proeflokaal 't Ailand in Lauwersoog of via Veltman Visservice te Harlingen.

Ook Waddengoud-restaurants en diverse visrestaurants hebben deze duurzaam gevangen harder en zeebaars op de menukaart staan.

Dagvers
Als de harder en zeebaars gevangen is, leggen de vissers de vis direct in ijs en brengen het zo snel mogelijk aan wal. Hierdoor heeft u zeer verse vis op uw bord.

Meer weten? Neem contact op met de leveranciers van harder & zeebaars

Harder en zeebaars

Vissen zoals eeuwen geleden

In de haven van Lauwersoog ziet u de kotter van de TS31 naar de Waddenzee varen. In ondiep water met de grasgroene zeedijk aan de horizon steken de vissers houten palen in de bodem van de Waddenzee. Hier tussen spannen zij netten waar zij de harder en zeebaars in jagen. Deze netten hebben grote openingen, zodat jonge vis erdoorheen zwemt voor het behoud van de visstand. Deze eeuwenoude manier van vissen woelt de bodem niet om en heeft hierdoor ook weinig impact op de natuur.

Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl