Dagverse scheermessen van ‘t WadWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddenzee scheermessen

De scheermessen uit het Waddengebied zijn echte streekproducten. Vissers van Meromar Seafoods in Harlingen vissen speciaal op deze schelpdieren in de Waddenzee.

Eenmaal aan boord leggen de vissers ze direct in schoon zeewater. Hiermee maken ze de schelpdieren zandvrij. Verwateren heet dat.

Ze brengen de scheermessen, ook wel mesheften genoemd, binnen 24 uur aan wal en daarna verpakt Meromar ze.  

Verkoop
Daarna verkoopt Veltman Vis in Harlingen ze aan horeca en visspeciaalzaken.

Webshop
U kunt ze bij hen ook direct in de webshop bestellen. U krijgt de scheermessen dan thuis geleverd.

Behoud van dagverse kwaliteit
Om de kwaliteit te behouden gebruikt Meromar geen conserveermiddelen, met uitzondering van zout, natuurlijke zuren en rook.

Door de korte tijd tussen vangst en verkoop, verpakken in de regio waarbij weinig transportkilometers gemaakt worden, is dat ook helemaal niet nodig. Dagvers dus.

Waddengoud vissers  passen op de natuur
Vissen volgens de richtlijnen van Waddengoud betekent rekening houden met de natuur.

Bekijk de volledige Waddengoud-richtlijnen voor de scheermesvisserij

 

 

 

 

Scheermessen: schelpdieren in de Waddenzee

Scheermessen komen veel voor op het Wad. De langwerpige glanzend bruine schelpdieren heten ook wel mesheften en kunnen in de Waddenzee wel 16 cm lang worden. In de Nederlandse keuken zijn scheermessen niet zo bekend, maar in culinaire landen als Italië, Spanje en Frankrijk weten ze er wel raad mee. Daar gebruiken ze hem veelvuldig in voor- en hoofdgerechten. Het vrij stevige vlees van scheermessen is makkelijk te bereiden en kan op diverse manieren:  gekookt, gestoomd, gebakken of gerookt. Heerlijk!

Vergroot deze afbeelding