Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ereburger reikt Waddengoud uit aan acht Texelse restaurants


DEN HOORN - Op 16 mei zijn bij landgoed De Bonte Belevenis in Den Hoorn acht Texelse restaurants met Waddengoud bekroond. Uit handen van ereburger en oud-journalist Harry de Graaf kregen eigenaren en chef-koks van de restaurants het Waddengoud-certificaat uitgereikt.

De volgende restaurants hebben Waddengoud gekregen.

  • Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn.
  • Restaurant Bar Het Kompas in Den Hoorn.
  • Inn de Knip in Den Hoorn.
  • Grand Hotel en Restaurant Opduin in De Koog.
  • Hotel Brasserie Rebecca in De Waal.
  • Topido in De Cocksdorp.
  • Rotisserie ’t Kerckeplein in Oosterend.
  • Eilandkeuken Vincent in Den Burg.

Als rasechte Texelaar heeft Harry de Graaf bij de meeste restaurants al eens gegeten. “Ik houd van eten en ben bevoorrecht met een vrouw die erg lekker kan koken. Dikwijls gaan we ook uit eten en een restaurant moet van goede huize komen om ons te bekoren. Tot nu toe hebben alle restaurants die nu Waddengoud ontvangen dat gedaan. Bij eentje zijn we nog niet geweest, maar dat gaan we binnenkort zeker doen”, aldus De Graaf .

Waddenproducten op de menukaart
Op de menukaarten staan diverse Waddengoud-producten. Zo hebben de meeste restaurants die gisteren het Waddengoud keurmerk kregen, het Texelse lamsvlees en duurzame waddenvis op de menukaart staan.

Foto 1

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding