Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Oesters plukken en lunchen midden op de Waddenzee


LAUWERSOOG - Zeilen en droogvallen op de Waddenzee, oesters rapen en een lunch gemaakt van de geraapte oesters midden op de Waddenzee. U kunt het proeven en beleven op zondag 27 april of zondag 11 mei.

Samen met Waddengoudcatering Gekruid & Geroerd, Waddengoudvissers van de TS31 Internos & 't Ailand en zeilklipper de Najade.

Oesters plukken & lunch op de Waddenzee:

  • Prijs: 80 euro p.p. op 27 april, 90 euro p.p. op 10 mei.
  • Plaats: Haven van Lauwersoog.

Optioneel:

  • Maaltijd verse Waddenvis in het Proeflokaal 't Ailand in Lauwersoog voor 15 euro p.p. (alleen in combi met Oesterplukken)
  • Tevens overnachting op 26 april mogelijk met een heerlijk ontbijt aan boord.

Aanmelden en meer info: Janet Frieling: 06-10029518.

Het arrangement
Zeilend gaat u op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen. Bij laag water maakt u kennis met de traditionele vangst op oesters. U gaat samen met vissers Jan en Barbara oesters zoeken en rapen. Zij weten als geen ander waar ze de beste oesters kunnen vinden.

Terug aan boord maakt Janet Frieling van Gekruid & Geroerd direct een heerlijke lunch van de oogst.

's Avonds kunt u een heerlijke maaltijd van verse Waddenvis eten in Proeflokaal 't Ailand. Het proeflokaal is van vissers Jan en Barbara. Hier maken ze heerlijke gerechten van de door hen gevangen vis uit de Waddenzee.


Datum: 9 april 2014.
Foto: Fokke van Saane.

 

Oesters plukken en lunchen midden op de Waddenzee

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding