Arrangementen in het Waddengebied & Wereld Erfgoed WaddenzeeWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddenwandel-arrangementen

Waddengoud gecertificeerde bedrijven hebben bijzondere Waddenwandel-arrangementen voor u met overnachtingen, streekdiners en genieten van kunst en cultuur.

Waddenwandel-arrangementen

De Witte Klok (Oudebildtzijl, Friesland)
Een wandeltocht over de oude Friese zeedijken. Met overnachting in De Witte Klok in Oudebildtzijl en 5-gangendiner bij Restaurant De Zwarte Haan nabij Sint Jacobiparochie tegen de Waddenzeedijk.

Lytshûs Zilver (Peasens, Friesland)
U wandelt naar het Lauwersmeer. Of van het historische Dokkum naar de Waddenkust of omgekeerd. Met 3 overnachtingen en 3 maal streekontbijt bij Lytshuis Zilver in het oude vissersdorpje Paesens tegen de zeedijk. Ook brengt u een bezoekje aan museum ’t Fiskershûske.

Het Meroakels (Warffum, Groningen)
Een wandeltocht door één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland: Het Hoogeland. Met een overnachtingin in o.a. B&B Stee & Stoetje (Waddengoud) in Warffum en B&B De Energiek in Wehe-den Hoorn. Ook met een bezoek aan het Openluchtmuseum Het Hoogeland.

Kunstdorp Den Andel (Den Andel, Groningen)
Een wandeltocht in en rondom het Groningse kunstdorp Den Andel ervaart u al wandelend de luchten, lichtinval en ruimte die tot zulke bijzondere werken leiden. Inclusief een prachtige voorstelling op Cultuurerf Andledon in Den Andel.

Waddenhoes Gastenverblijven (Pieterburen, Groningen)
De weidsheid van het landschap, de meditatieve rust, imposante wolkenluchten, heldere sterrenhemels, monumentale kerken en boerderijen... Kom op adem met arrangement ‘De zilte bries van het Waddenland’ in Pieterburen.

Villa Nieuwland (Wieringen, Noord-Holland)
Vanuit Den Oever op het geheime Waddeneiland Wieringen maakt u een mooie dagwandeling van bijna 16 kilometer. Met overnachting in het rijksmonument Villa Nieuwland direct gelegen aan de Waddenzee.


Foto's: Jonathan Andrew / Waddenwandelen

Flash is required!
Waddenwandel-arrangementen

Wat is Waddenwandelen nu precies?

Dat is 1200 km aan wandelroutes op de Waddeneilanden en in het Waddenkustgebied.

Lees meer over Waddenwandelen

 

Meer informatie?Print deze pagina

"Wat kun je hier heerlijk lopen"

“De eilanden kende ik, de kuststreek niet echt. Maar ik ben blij dat ik die heb ontdekt. Het landschap is gemaakt voor de wandelaar. Wat kun je hier heerlijk lopen.”


“Ik dacht bij Noord-Groningen en -Friesland altijd aan eindeloze groene weiden. Maar de dorpjes liggen vaak verrassend dicht bij elkaar. Voor ons een goed excuus om een paar keer tijdens onze dagtochten op het terras van een dorpscafé even halt te houden voor een kop koffie of soep.”


“En die 'Bêd en Brochje' in een oude boerderij, die maakt een weekje ontspannen helemaal af.”

 

Tjisse Brookman, Leeuwarden

Vergroot deze afbeelding