Beleef WaddengoudWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Verhalentochten Terschelling

Gejutte verhalen van Eilandmeisje

 

De missie van Eilandmeisje is de liefde voor Terschelling delen. Dat doet Marloes als verhalenjutter van Terschelling door verhalen te jutten en te vertellen. Omdat ze gelooft dat verhalen mensen verbinden met dit geliefde eiland, Terschelling.

In winter en voorjaar kan je met Eilandmeisje mee de duinen in en luisteren naar bijzondere verhalen tijdens schemerwandeling Joon.

Joon is Aasters - een Terschellinger dialect - voor avond. Met een vertrek in de schemering, de fase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandel je als het ware de avond in. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, en verhalenjutter Marloes laat je graag de schoonheid van die duisternis zien. 

De duinen herbergen vele verhalen. Over zandverstuivingen bijvoorbeeld, over nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers, dark sky, levende duinen, of het duinkonijn. 

Schemerwandeling Joon is rechtstreeks bij Eilandmeisje te boeken en VVV Terschelling.

De wandeling is wekelijks te beleven van september tot en met mei. Startpunt is de parkeerplaats van de strandovergang van Oosterend. De starttijd is afhankelijk van de zonsondergang. Voor (internationale) groepjes is de schemerwandeling Joon ook te boeken op andere dagen. Wil je meer informatie? Bel gerust of kom op dinsdagochtend langs in het verhalenatelier in Waddengouddorp Oosterend.

Geen verhalen missen over jouw geliefde eiland? Meld je aan als jutter van Aangespoeld, de digitale flessenpost die maandelijks verschijnt. Inschrijven hiervoor kan via www.eilandmeisje.nl

Eilandmeisje
marloes@eilandmeisje.nl
T: 0562-850817
M: 06-15392930
Oosterend 24 

Vergroot deze afbeelding