Waddengouddorp Oosterend op TerschellingWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengouddorp Oosterend

Europees Natuurreservaat De Boschplaat
Oosterend is het authentiekste dorp van Terschelling. Liggend aan de oostkant van het eiland grenst het pittoreske dorpje aan het uitgestrekte Europese Natuurreservaat De Boschplaat waar de natuur nog ongestoord haar gang gaat, waar wadvogels broeden en uitrusten, en de zee nog vrij spel heeft en kwelders overspoelt.

Aan de noordkant omarmen duinvalleien en het Noordzeestrand Oosterend. Aan de zuidkant liggen de vogelrijke polder en de Waddenzeedijk met daarachter het Werelderfgoed Waddenzee.

Donkerste sterrenhemels van de wereld
Heeft u ooit een nachtelijke hemel gezien waarin het wemelt van de sterren? In Oosterend kan dat! Als één van de weinige plekken in Europa zijn de nachten bij Oosterend en De Boschplaat nog echt pikkedonker, omdat men hier weinig last heeft van menselijke lichtbronnen. Hierdoor kunt u ‘s nachts bij helder weer genieten van een prachtige sterrenhemel, zoals het ooit overal op aarde was. Een indrukwekkende gebeurtenis. 

Persoonlijk gastheerschap
Om deze sterke band met de natuur te behouden en zelfs te versterken, houden de bedrijven in Oosterend erg veel rekening met de natuur. Het zijn uitstekende gastheren en -vrouwen en laten u graag genieten van de mooiste plekjes in het dorp, de natuur en het landschap.  Zij presenteren u het Waddengoud dorp Oosterend. 

Vergroot deze afbeelding