Genieten in één van 's werelds mooiste gebieden. De Waddenzee is Werelderfgoed.Waddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee omvat het 's werelds grootste aaneengesloten systeem van droogvallende wadplaten, kwelders en eilanden. Natuurlijke processen vinden hier tot op heden op grote schaal plaats.

Uitgestrekte wad- en zandplaten, mosselbanken, kwelders, stranden en duinen bieden leefruimte voor meer dan 10.000 dier- en plantensoorten. Elk jaar stoppen hier meer dan 10 miljoen trekvogels om te rusten en te foerageren.

Het gebied is zo uniek dat de Waddenzee van Nederland en Duitsland sinds 2009 bijgeschreven is op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Op deze lijst staan ook beroemde natuurgebieden als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het Great Barrier Reef in Australië.

Meer info over Werelderfgoed Waddenzee: www.waddenzee-werelderfgoed.nl

Waddengoud & Werelderfgoed Waddenzee
Waddengoud gaat verantwoord om met de natuur en cultuur van het gebied op en rondom het Werelderfgoed Waddenzee en maakt deze toegankelijk en beleefbaar voor bezoekers.

Waddengoud mag sinds 2013 het officiële logo Werelderfgoed Waddenzee voeren voor bewustwording en communicatie rond het thema Werelderfgoed.

Flash is required!
Werelderfgoed Waddenzee

Het Nederlands-Duits deel van de Waddenzee is sinds 2009 bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Meer informatie op www.waddenzee-werelderfgoed.nl

 

Meer informatie?Print deze pagina
Vergroot deze afbeelding