Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Amerikaanse pannenkoeken met cranberryazijn


Ingrediƫnten (4 personen)

  • 180 ml melk.
  • 30 ml cranberryazijn van Waddendelicatessen.
  • 1 ei.
  • 30 gram gesmolten boter (afgekoeld).
  • 125 gram bloem.
  • 25 gram suiker.
  • 9 gram bakpoeder.
  • 3 gram zout.
  • boter of olie om in te bakken.

Bereiding

    • Combineer de cranberryazijn met de melk en laat 5 minuten staan.
    • Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout.
    • Klop het ei en de gesmolten boter door het melk-azijn mengsel.
    • Voeg de droge ingrediĆ«nten bij de melk en klop goed door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Laat het beslag even staan.
    • Verhit een koekenpan met een klontje boter of een beetje olie en doe een kleine pollepel beslag in de pan.
    • Bak de pannenkoek totdat deze aan de bovenkant begint te bubbelen, draai de pannenkoek dan om en bak de andere kant ook bruin.

    Tip! Heerlijk met een beetje Duindoornbeleg erop.

    Eet smakelijk.

    Bron: Waddendelicatessen

    Amerikaanse pannenkoeken met cranberryazijn
    Vergroot deze afbeelding