Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied
Kollumer Zoete Erwtensoep
Ingrediƫnten
- 400 gram Kollumer Zoete Erwten.
- 2 liter water.
- 2 speklapjes.
- 2 verse worstjes.
- 1 winterwortel.
- 1 grote ui.
- bouillontabletten.
- zout en peper.
Bereiding (circa 12-24 uur van te voren)
- De erwten 1 nacht weken in het water.
- De volgende dag de erwten in het weekwater koken
met alle andere ingrediƫnten. - Minstens 3 uur zachtjes laten koken en daarna spek en worst
eruit halen. - De rest met een blender of staafmixer fijnmaken en daarna zeven. Het kan ook door een roerzeef. Door het zeven krijgt de soep een fijne, zachte structuur.
- Dan spek en worst kleinsnijden, toevoegen en het geheel eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Eet smakelijk.
Bron: Griet Hoekstra-Hoitsma uit Sint-Jacobiparochie