Recepten van Waddengoud-productenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied
Zilte aardappel en zeekraal met zeevenkel mayonaise
Uit het kookboek Onvergetelijke groenten recht voor z'n raap geschreven door de Waddengoud bekroonde culinair auteur Annette van Ruitenburg.
Ingrediënten
- 350 gram zilte aardappelen *.
- 1 deciliter zeevenkel mayonaise (Waddenmayonaise) van Waddendelicatessen.
- 2 teentjes gerookte knoflook.
- 2 eetlepels geblancheerde zeekraal.
- ½ eetlepel olie.
- Eventueel een beetje gerookt zout.
Bereiding
- Kook de aardappelen in water of in een beetje visbouillon. Laat met de dekstel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
- Dan de warmtebron uitdraaien en de aardappelen afgedekt in het water nog even laten staan. Ook ongeveer 15 minuten.
- Schil de aardappelen in plakjes of blokjes.
- Blancheer kort de zeekraal en laat uit lekken.
- Roer in een schaal de venkel mayonaise met knoflook door elkaar. De mayonaise loskloppen eventueel nog met een beetje olie.
- Schep de aardappeltjes voorzichtig door de mayonaise en roer ook de zeekraal er door.
- Eventueel nog wat gerookt zeezout op het laatst er over.
Eet smakelijk.
Meer recepten uit kookboek 'Onvergetlijke groenten recht voor z'n raap'
Meer recepten van vergeten groenten? Bestel het kookboek bij bol.com (gratis verzending).
* Er is echt verschil van smaak tussen een zilte aardappel of een gezouten aardappel. Het is natuurlijk prachtig als je op een eiland woont waar zilte aardappelen geteeld worden. Ze zijn bijzonder en schaars. Zin in de salade en geen zilte aardappel in de buurt, dan maar de gewone met een beetje zout erbij gebruiken. Neem dan een aardappel die redelijk vastkokend is.