printlogo

Arrangementen Wadloopcentrum Pieterburen met Waddengoud bekroond

19 september 2013

LAUWERSOOG - Gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen heeft deze maand de arrangementen Het wad en het eiland' & 'De reddingsboot vaart uit van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen met het streekkeurmerk Waddengoud bekroond.

De combinatie van wadlopen, natuurbeleving, fietsen op Schiermonnikoog, strandgolfen en genieten van streekproducten is in de ogen van de Waddengroep, de eigenaar van het keurmerk, een rijke en pure beleving van het Waddengebied. In Restaurette Schierzicht in Lauwersoog reikte de Gedeputeerde het Waddengoud-certificaat uit.

Waar vroeger het wadlopen vaak nog werd gedaan als activiteit of sport, zo is de laatste jaren een verschuiving zichtbaar naar meer het beleven van het Wad. Stichting Waldoopcentrum Pieterburen heeft daarom deze twee arrangementen ontwikkeld om aan deze behoefte te voldoen. Het lopen an sich is steeds vaker van ondergeschikt belang. Mensen willen naast het wadlopen ook graag genieten van de veelzijdigheid van het Wad.

"Dus hebben we een korte Wadlooptocht en gaan daarna per boot de natuur en het zeeleven bekijken, een fietstocht maken over het eiland met fietsen van Fietsverhuur Soepboer (ook Waddengoud gecertificeerd). Vervolgens een leuke doeactiviteit als strandgolf en tot slot heerlijk genieten van echte Waddenproducten in Waddengoudrestaurant Ambrosijn. Overigens is het arrangement 'De reddingsboot vaart uit' zelfs zonder Wadlooptocht" , aldus Mark de Waard van Wadloopcentrum Pieterburen.

De arrangementen spreken ook andere doelgroepen aan, omdat ze veel minder inspannend zijn dan alleen het wadlopen. Mark de Waard: "Kinderen en ouderen kunnen op deze manier , anders dan het traditionele wadlopen, ook van het wad genieten".

Stichting Waddengroep vindt de arrangementen een goed voorbeeld hoe bedrijven in het Waddengebied samen kunnen werken om het Waddengebied en haar mogelijkheden op de kaart te zetten. Deze samenwerking tussen bedrijven op het eiland en de kust maakt het namelijk mogelijk om een totale beleving van de Waddenzee en Waddeneilanden te bieden. Het Waddenkustgebied wordt er aantrekkelijker door. Tegelijkertijd betekent dit een stimulans voor de regionale economie waar de Waddengroep voor staat.

"Keurmerk Waddengoud is voor ons niet alleen een middel om de pure belevingen van het Wad en eerlijke echte streekproducten in kaart te brengen. We proberen ook bekendheid aan de Waddengoud gecertificeerde producten en activiteiten te geven ten behoeve van ons prachtige stukje Waddengebied. Zo kunnen we de natuur en de economie op een actieve manier versterken", vertelt Henk Pilat van Stichting Waddengroep.


Datum: 19 september 2013.

Arrangementen Wadloopcentrum Pieterburen met Waddengoud bekroond
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl