printlogo

Biologisch brood van oude tarwe-, rogge- en speltrassen met Waddengoud bekroond

15 januari 2015

TOLBERT - Bakkerij Staghouwer in Tolbert bakt biologisch brood van oude graanrassen Cardos en Ommelander tarwe en van Sint Jans Rogge afkomstig van Piet van Zanten van Het Geweide Hof in Garmerwolde en Ale Havenga van Landgoud in Kloosterburen. Ook bakt de bakkerij biologisch brood van het oude oerspelt Oberkulmer Rotkorn, ook van Landgoud afkomstig. Sinds 1 januari 2015 heeft Bakkerij Staghouwer voor haar brood het Waddengoud keurmerk gekregen.

Deze oude graanrassen verbouwen Het Geweide Hof en Landgoud op biologische wijze en zijn niet zoals moderne rassen doorveredeld alleen maar om een zo hoogst mogelijke opbrengst te krijgen, maar ze verbouwen deze graansoorten omdat ze hun oorspronkelijke volle smaak en voedingswaarde nog hebben.

Ambacht
Cees Notenboom van Molen ‘t  Lam in Woudsend maalt het graan tot meel op ouderwetse echte molenstenen. Van dit meel maakt Bakkerij Staghouwer het deeg en geeft het alle tijd om te rijzen, zodat de smaak zich extra kan ontwikkelen. De bakkers van Staghouwer gebruiken hierbij geen broodverbeteraars en het brood bevat meer voedingsvezels en mineralen dan ander brood.

Na het rijzen gaat het brooddeeg de oven in. Bakkerij Staghouwer bakt het brood als één van de weinigen nog op een ovenvloer.

Broodbakken vergt op deze manier meer tijd, maar het brood krijgt door deze ambachtelijke behandeling en door de gebruikte oude graansoorten een overheerlijke volle smaak.

Tolbert en Leek
Naast de hoofdlocatie in Tolbert, waar het brood wordt gebakken, heeft Bakkerij Staghouwer ook een bakkerswinkel in Leek.

Hoofdstraat 32
9356 AX Tolbert
T: 0594-512428
tolbert@bakkerijstaghouwer.nl

Samuel Leviestraat 57
9351 BM Leek
T: 0594-767023
leek@bakkerijstaghouwer.nl

Meer weten over de bakkerij? Kijk dan op www.bakkerijstaghouwer.nl

Verkoop elders
Het brood is ook te koop bij de EkoPlaza aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen en in de webwinkel van De Zaai-Ster.Datum: 15 januari 2015.

Biologisch brood van oude tarwe-, rogge- en speltrassen met Waddengoud bekroond
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl