printlogo

Inval bende Greate Pier in nieuw biologisch restaurant in Kimswerd

29 oktober 2012

KIMSWERD - Op 3 november viert de eeuwenoude dorpsherberg Herberg Greate Pier in Kimswerd dubbel feest: de Waddengoud-certificering voor de herberg en de opening van biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken.

En u bent uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! 

Waddengedeputeerde Tineke Schokker reikt het certificaat uit en doet de openingshandeling. Het reuzengilde van Greate Pier helpt haar daarbij. En wie het gilde kent, weet dat dit garant staat voor een verrassend spektakel.

En als klap op de vuurpijl herrijst de bende van Greate Pier en valt het restaurant binnen!

Waddengoud
Herberg Greate Pier in Kimswerd krijgt het certificaat nu voor de categorie logies. De herberg biedt zes sfeervolle themakamers waar vanuit gasten uit binnen- en buitenland Friesland en de Wadden kunnen verkennen.

De Waddenkeuken: biologisch uit de buurt
De lekkerste gerechten maak je met biologische producten uit de buurt. Je hoort het steeds vaker en dat is maar goed ook. Hoe vreemd is het eigenlijk dat bv. in de supermarkt in Friesland lamsvlees uit Nieuw Zeeland ligt terwijl het vlees van de schapen op de Friese dijken naar het buitenland gaat. En in de winter eten we boontjes uit Afrika in plaats van heerlijke pastinaakjes of pompoen die we op de fiets bij de boer kunnen halen.

En wie kent eigenlijk nog de smaak van de zilte groenten die op het wad groeien!  In biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken krijgen deze en andere producten en hun producenten de aandacht die ze verdienen.

Een keuken met een missie
Kokkin Jana en eigenaresse Eline laten hun gasten niet alleen aan tafel genieten van het lekkers uit de streek. Op de agenda komen presentaties van producenten, proeverijen, excursies, gastkoks en andere activiteiten. Zo komt kookboekenschrijfster en Slow Food ambassadeur Annette van Ruitenburg, ook onlangs met Waddengoud bekroond, deze winter haar nieuwe kook- en kijkboek 'Onvergetelijke Groenten' presenteren. En zodra het weer warmer wordt, staan ook culinaire trips op de Excelsior, het schip van kokkin Jana en haar man, in de planning.

Programma zaterdag 3 november 2012

Inval bende Greate Pier in nieuw biologisch restaurant in Kimswerd
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl