printlogo

Oesterplukdag op het Oostwad

28 augustus 2014

LAUWERSOOG - Op zondag 7 september is het Oesterplukdag op het oostelijk Wad. Zeilend op zoek naar een geschikte zandbank, oesters en andere lekkernijen zoeken en genieten van een heerlijke lunch gemaakt van de geraapte oogst. En dat midden op het Wad.

Waddengoudcatering Gekruid en Geroerd, De Goede Vissers van de TS31 Internos en Zeilklipper de Najade bundelen hun kwaliteiten en organiseren de dag.

Opstapplaats is Lauwersoog.

Oesterplukdag: op ambachtelijke wijze rapen van oesters
Trossen los, en zeilend gaan op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen om oesters te plukken. Bij laag water gaat u het wad op. De vissers Jan en Barbara weten als geen ander waar ze de beste oesters kunnen vinden en kunnen er heel veel over vertellen.

Terug aan boord maakt Janet Frieling van Gekruid en Geroerd een heerlijke vissoep en bereidt ze van de  “oogst” een heerlijke lunch. Denk bijvoorbeeld aan vers gebakken kokkeltjes.

's Avonds verse vismaaltijd in Proeflokaal ´t Ailand
Na de lunch is het wachten tot het water weer op komt en dan zeilend  terug naar Lauwersoog. ’s Avonds is het mogelijk om in Proeflokaal ‘t Ailand van een heerlijke vismaaltijd te genieten.

Slapen op de Najade
In verband met de vroege vertrektijd, is het mogelijk om aan boord van de Najade te overnachten, dit kan zowel voorafgaand aan de oesterplukdag, als daarna.
 
Tijden en opstapplaats


Prijzen

Meer info en boeken


Datum: 28 augustus 2014.

 

Oesterplukdag op het Oostwad
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl