printlogo

Waddenwandelen zondag officieel geopend

27 september 2013

GRONINGEN - Na 5 jaar intensieve arbeid vindt op zondagmiddag 29 september in Woldendorp de officiƫle oplevering plaats van Waddenwandelen. Dat gebeurt tijdens het populaire wandelevenement Tocht om de Noord. De Groninger gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh en bestuurders van de 18 Waddengemeenten verrichten gezamenlijk de openingshandeling. Zij verankeren de laatste paal van de route en onthullen een informatiepaneel.

1200 km wandelpadennetwerk
Het meest uitgebreide wandelpadennetwerk van Nederland is daarmee helemaal klaar. Ruim 1200 km rondom Werelderfgoed Waddenzee. Alle paden zijn voorzien van knooppuntbordjes en stickers. Waar nodig zijn hekken, bruggetjes en overstapjes gerealiseerd. Eerder dit jaar kreeg Waddenwandelen al het keurmerk Waddengoud opgespeld.

Waddenwandelen app, gids en website
De gratis Waddenwandelen app op uw smarthphone is het heel gemakkelijk routes plannen. Bovendien functioneert de app als uw persoonlijke gids tijdens het wandelen. Daarnaast is er ook een speciale ANWB gids Waddenwandelen uitgebracht en de website www.waddenwandelen.nl voor uitgebreidere informatie over de wandelroutes.

Tocht om de Noord
De 2500 deelnemers aan de Tocht om de Noord kunnen zondagochtend 29 september al kennismaken met Waddenwandelen. De etappe van de dag loopt over Waddenwandelpaden.

Gemeenten, vrijwilligers en samenwerkingspartners wacht 's middags een feestelijk onthaal. Dat gebeurt met muziek, informatie over Waddenwandelen en een streekeigen speltbroodje. Ook zijn er stands van Wandelnet,  Landschap Noord-Holland, KBNLO, Landschapsbeheer Groningen, ANWB, Landschapsbeheer Friesland, Natuurgebied Reiderwolde en Waddengoud.


Bron: Waddenpost.nl / Waddenwandelen.
Foto: Jonathan Andrew / Waddenwandelen.
Datum: 27 september 2013.


Waddenwandelen zondag officieel geopend
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl