printlogo

Zilte aardappelen en wortelen op Texel

25 januari 2022

DEN HOORN - Vanaf 26 januari 2022 tijdelijk op Texel verkrijgbaar, zilte aardappelen en wortelen bemest met biologisch zeewier extract. Een gezonde en smaakvolle keuze voor de milieubewuste consument. “Texels Specials slaat samen met Wadzilt de handen ineen om de verzilting problematiek op een smakelijke manier op en boven tafel te krijgen", aldus Marc van Rijsselberghe.

Waddengoud keurmerk
Deze zilte aardappelen en wortelen dragen het Waddengoud keurmerk. Dit is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied en geeft de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De voornaamste eisen zijn:
1. Grondstoffen uit het Waddengebied;
2. Duurzaamheid tijdens het produceren en verwerken;
3. In het Waddengebied verwerkt.

Meer info over ket keurmerk: keurmerk Waddengoud

Zeewier bemesting
Wadzilt heeft een zeewier biostimulant ontwikkeld om aardappelen en wortelen mee te bemesten en te helpen groeien onder zilte omstandigheden. Deze duurzame en milieuvriendelijke manier van bemesten verbetert niet alleen de smaak, het laat de aardappelen en wortelen ook gezonder en met meer spoorelement groeien.

In de schappen
Gedurende een maand zijn de zilte aardappelen en wortelen op eigen bodem verkrijgbaar.Na deze lokale aftrap gaan ze landelijk de schappen in. De zilte aardappelen en wortelen van Texels Specials zijn vanaf 26 januari 2022 te vinden in diverse Texelse supermarkten. Ook op de Wadzilt locatie in Den Hoorn en via de Wadzilt webshop zijn deze verkrijgbaar.

Een bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid
Met deze aardappelen en wortelen wil Wadzilt de aandacht vestigen op de mogelijkheid van zilte landbouw. Dit als oplossing voor het wereldwijde verzilting probleem. Niet alleen kunnen de groenten in zilte omstandigheden worden geteeld, ze smaken ook goed!

Meer info: www.wadzilt.nl

 

Publicatiedatum: 25 januari 2022.
Foto: @Wadzilt.

 

Zilte aardappelen en wortelen op Texel
Stichting Waddengroep | Voorstraat 1 | 9285 NM | Buitenpost | Tel. 0511-542525 | Fax 0511-544272 | info@waddengoud.nl