Zeekraal, zeeaster en zeekool uit de WaddenzeeWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zilte groente en kruiden

Zilte groente en kruiden

Biologische zeekruidenmosterd, lamsorenmosterd en zeekruidenazijn zijn voor u ideale smaakmakers van Waddendelicatessen , Atlantis Handelshuis en Uit Eigen Streek. Deze producten zijn gemaakt van zeeaster en zeekraal uit de Waddenzee.

Zeekool
De nieuwe zeegroente van het Wad is zeekool. Marc Foods verbouwt biologische zeekool op zilte grond op Texel. Van de plant worden de stengels en spruiten gegeten. Topkoks zijn dol op deze bijzondere groente. In de wintermaanden heeft Marc Foods dagverse zeekool voor u.

Zilte groente en kruiden
Zilte groente groeit op de zoute kwelders. Hierdoor heeft het een bijzondere smaak. De sappige stengels van zeekraal hebben zelfs een zeezoute smaak. Ambachtelijke producenten weten hier wel raad mee. Resultaat: heerlijke lichtpittige producten van de hoogste kwaliteit.

Meer weten? Neem contact op met de bedrijven 

Zilte groente telen met zorg voor de natuur

Op de drooggevallen kwelders stromen kronkelige beekjes zeewater. Ook strijken hier vele vogels neer op zoek naar voedsel. Langs de Friese Waddenzeedijk en op Texel telen telers voor u deze zilte groente. Dit doen zij met de grootste zorg voor de natuur van de kwelders.

Vergroot deze afbeelding