Tarwe & Rogge van de Groningse WaddenkustWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Biologisch brood van tarwe & rogge

Oude tarwe- en roggerassen
Biobakker van Esch uit Tolbert bakt biologisch brood van oude tarwerassen Cardos en Ommelander tarwe en van Sint Jans Rogge afkomstig van Piet van Zanten van Het Geweide Hof in Garmerwolde en Ale Havenga van Landgoud in Kloosterburen.

Deze oude graanrassen verbouwen zij op biologische wijze en zijn niet zoals moderne rassen doorveredeld alleen maar om een zo hoogst mogelijke opbrengst te krijgen, maar ze verbouwen deze graansoorten omdat ze hun  oorspronkelijke volle smaak en voedingswaarde nog hebben.

Ambacht
Cees Notenboom van Molen ‘t  Lam in Woudsend maalt het graan tot meel op ouderwetse echte molenstenen. Van dit meel maakt Biobakker van Esch het deeg en geeft het alle tijd om te rijzen, zodat de smaak zich extra kan ontwikkelen. De bakkers van Van Esch gebruiken hierbij geen broodverbeteraars en het brood bevat meer voedingsvezels en mineralen dan ander brood.

Na het rijzen gaat het brooddeeg de oven in. Bakkerij van Esch bakt het brood als één van de weinigen nog  op een ovenvloer.

Broodbakken vergt op deze manier meer tijd, maar het brood krijgt door deze ambachtelijke behandeling en door de gebruikte oude graansoorten een overheerlijke volle smaak.

Spelt
Ook maakt Biobakker van Esch brood van oerspelt Oberkulmer Rotkorn van Landgoud.

Meer info: Waddengoud Spelt
Al het brood is volledig biologisch en SKAL gecertificeerd.

Biobakker van Esch
Hoofdstraat 32
9356 AX Tolbert
T: 0594-512428

I: www.bakkerijvanesch.nl
E: bakkerijvanesch@planet.nl
Vergroot deze afbeelding