Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

15 juli 2018: vistocht ‘harderjacht’ bij Schiermonnikoog


LAUWERSOOG - ‘tAiland Lauwersoog organiseert op zondag 15 juli 2018 van 10.00-16.00 uur de vistocht Harderjacht bij Schiermonnikoog. Tijdens deze vistocht ga je met visser Jan Geertsema mee op zoek naar harders. Het is niet zeker of je die wel tegenkomt (de harderstand in de Waddenzee is laag), maar de zoektocht, langzaam varend langs de zuidkant van Schiermonnikoog, is een belevenis op zich. 

Het is de mooiste manier om het leven in de kwelder van dichtbij te bekijken. En het geconcentreerd blijven turen over het water, ook al is daar al een hele tijd niets te zien, blijft spannend. Want als er dan plotseling “VIS!” wordt geroepen is het ineens gedaan met de rust. Actie!

De school harders moet snel met netwerk omsingeld worden. Daarna loop je door het water om de vis naar het net te jagen. Met de hand help je het net weer naar binnen te trekken. Wat zit erin? Hopelijk was de vis groot genoeg om niet door de grove mazen heen te glippen, en zijn ze er ook niet allemaal overheen gesprongen.

Terug in Lauwersoog ga je nog even met visser Jan langs de fuiken, daar zit altijd iets in. Daarna met de vangst naar het fileerlokaal en lekker samen eten.

Prijs

Kosten zijn inclusief lunch, avondmaaltijd, koffie, thee en onbeperkt drinkwater  €80,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene €60,- per persoon.

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 12 mensen tegelijk deelnemen. Minimale groepsgrootte is 6 personen.

Aanmelden voor de workshop HARDERS ZOEKEN! : wadvistochten@goedevissers.nl

 

Publicatiedatum: 3 juli 2018.
Foto: © Robert Posthumus / ‘tAiland Lauwersoog.

 

15 juli 2018: vistocht ‘harderjacht’ bij Schiermonnikoog
Vergroot deze afbeelding