Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

15 juni: Oerol express van Groningen naar Terschelling


GRONINGEN - Welke manier van reizen past nou beter bij een bruisend kunstfestival als Oerol op Terschelling dan een gevarieerde tocht op een zeilschip?

Donderdag 15 juni 2017 kun je met de Willem Jacob van Groningen naar Terschelling varen.

Vertrek
Donderdagmiddag 15 juni vertrek je om 17.00 uur met de Willem Jacob vanaf de Hoge der A in Groningen. Onderweg is er een warme maaltijd. De Willen Jacob vaart op de motor, met gestreken mast.

Vrijdagmorgen zetten ze de mast weer omhoog in Harlingen, en zeilen dan door naar Terschelling. Daar kom je aan het begin van de middag aan.

Verblijf
De haven van West Terschelling ligt waarschijnlijk vol met andere schepen. Vanuit de haven loop je zo het groene strand op of het dorpje in. Hier is al heel veel te doen, maar je kunt ook een fiets huren en het eiland verkennen.

Wil je de festivalterreinen op, dan moet je een polsbandje aanschaffen. Op www.oerol.nl vind je meer informatie.

Terugreis
Zondagmiddag 18 juni, rond 15.00 uur weer richting Groningen. Over het wad, onder Terschelling en Ameland door naar Lauwersoog. Onderweg is er een diner. Voor de mensen die maandag moeten werken is er de mogelijkheid om in Lauwersoog op maandagmorgen om 08:00 uur af te stappen.

Wie blijft wacht een mooie tocht over het Lauwersmeer en het prachtige Reitdiep. Maandag om 16:00 uur is de Willem Jacob weer terug op de Hoge der Aa.

Kosten voor het gehele weekend: € 235,- p.p.

Boek de Oerol express direct bij Eilandhopper


Publicatiedatum: 19 mei 2017.


15 juni: Oerol express van Groningen naar Terschelling
Vergroot deze afbeelding