Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

21 juli: Feestdag Walfisk Mienskip Schiermonnikoog


SCHIERMONNIKOOG - In het kader van ‘Schone zee, doe je mee?’ bouwen Garda Meerdink van Atelier Schier en Ludy Feyen aan een kunstwerk op het strand van Schiermonnikoog: een walvis met een jong. Zaterdag 21 juli 2018 hebben ze een feestdag met allerlei activiteiten voor het publiek. Verder kunnen mensen en kinderen de hele zomer activiteiten doen en meehelpen het strand en de zee schoon te maken. 

Locatie Walfisk Mienskip: bij Marina aan’t Wad, Jachthaven Schiermonnikoog:

  • 12.00 uur: Feestelijke opening door burgemeester Ineke van Gent.
  • 12.30 uur: Zang van Syta & Marije, dansen met Silje, verhalen en walviskunst op de interactieve braderie met leuke verrassingen. 
  • 17.00 uur: Ode aan de Walvis door  troubadour Piter Wilkens.
  • 21.00 uur: Cultureel Ontmoetingscentrum COS: Concert Piter Wilkens en trio.
Open huis bij Walfisk Mienskip 

Op de vrij- en zaterdagen in juli, augustus en september tussen 15.00 en 17.00 uur heeft Walfisk Mienksip open huis. Je kunt een audiotour volgen. Luister naar verhalen van kinderen en volwassenen die zich zorgen maken om de plastic in de zee, beter  bekent als de “plastic soep”.  Ze  hebben een tafel waar je jouw verhaal aan de walvissen kunt schrijven, je zorgen kunt uiten en ideeën kunt delen voor een schone zee. Heb jij een idee hoe het voedsel voor de dieren in de zee weer betrouwbaar kan worden? Deel het! We sturen jouw brief  mee met de Zeepost. Ook kun je op deze plek zelf Walviskunst maken.

Bijdrage voor deze activiteiten:

  • € 2,00 per persoon
  • € 5,00 per familie (4 pers.)

Aanmelden en meer info via: www.atelierschier.com

Project Walfisk Mienskip

Deze zomer kunnen groepen jongeren en scholieren meedoen aan Project Walfisk Mienskip van Ludy Feyen en Garda Meerdink van AtelierSchier! Door het project worden ze opgeleid tot ambassadeurs voor een schone zee! Samen met de jongeren gaan ze het strand opruimen, bouwen aan een walvis en leren over de plastic soep in de zee.


Publicatiedatum: 17 juli 2018.
Foto: © Atelier Schier.

 

21 juli: Feestdag Walfisk Mienskip Schiermonnikoog
Vergroot deze afbeelding