Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

22 juni: open dag biologisch witte aalbes- en speltbedrijf Landgoud


KLOOSTERBUREN - Op zaterdag 22 juni houdt biologische boerderij Landgoud in Kloosterburen een open dag in het weekend van Lekker naar de boer. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u kennismaken met de boer en boerin. 

U kunt deelnemen aan een rondleiding over het bedrijf of genieten van een heerlijke proeverij van eerlijke natuurproducten zoals Blankawijn, vruchtensappen en siropen van de witte aalbes.

Activiteiten
Naast rondleidingen en proeverijen kunt u zien hoe de boerin het oergraan spelt tot meel en bloem maalt. Ze maakt er overheerlijke pannenkoeken van: een ware traktatie!

Kinderen kunnen knutselen met producten en gewassen van de boerderij, pannenkoeken versieren etc.

Of geniet zelf van een unieke wandeling door het buitengebied langs het Wad en ontdek een bijzonder stukje natuur langs landerijen, Waddendijken en gewassen via de wandelroute Landloop Pieterburen (routebeschrijving deze dag op de boerderij beschikbaar).

Kom gewoon even tot rust door te genieten van weidse vergezichten over het Groninger Hogeland. Of lekker luieren op de zeedijk, met zicht op Schiermonnikoog en het Duitse Waddeneiland Borkum. Er is uiteraard koffie, thee en lekkers verkrijgbaar.

De rest blijft een verrassing……

Landgoud
Landgoud is de biologische boerderij van Ale en Fenna Havenga in Kloosterburen. Zij telen met zorg en aandacht bijzondere gewassen als het oergraan ‘spelt’, witte aalbessen, gele mosterd en luzerne. Maar ook aardappelen, appels, baktarwe en bieslook. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur.

Voortreffelijke eindproducten zijn de heerlijke witte Blankawijn, aalbessensap en aalbessensiroop. De smaak van de witte aalbessenwijn met kruisbes is licht, iets zoet en heeft een frisse afdronk. Perfect voor een warme zwoele zomerdag als aperitief of bij Oosterse of Middellandse Zee gerechten. Chef-kok Dick Soek schenkt ’m in zijn restaurant Piloersemaborg in Den Ham.  

Het akkerbouwbedrijf is alleen voor het publiek geopend op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres
Landgoud ligt in de gemeente de Marne aan de Dijksterweg 45 te Kloosterburen (tussen Kleine Huisjes en Broek).

Zie www.landgoud.nl voor de route, foto’s en meer informatie.

Lekker naar de boer
Lekker naar de Boer is een initiatief van Bionext en wil consumenten kennis laten maken met bioboeren uit de buurt. ‘

Lekker naar de boer is gebaseerd op beleven: zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder (of eigenlijk zo natuurlijk) is aan biologisch boeren. Slim samen werken met de natuur, daar zijn biologische boeren goed in.

Tijdens de jaarlijkse open dag zetten zo’n 150 boeren de deuren van hun bedrijf open. Voor meer informatie zie www.lekkernaardeboer.nl.


Datum: 17 juni 2013.
Foto: Ale Havenga plukt spelt (fotograaf: Remy Vaartjes).

22 juni: open dag biologisch witte aalbes- en speltbedrijf Landgoud

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding