Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

22 mei: Oesterworkshop in Fileerlokaal ‘tAiland


LAUWERSOOG - Proeflokaal ‘tAiland in de vissershaven van Lauwersoog is een restaurant, proeflokaal en streekwinkel waar je vers gevangen vis, oesters en andere schaal- en schelpdieren kunt eten. Na de succesvolle crowdfundingscampagne medio 2015 is daar ook een Fileerlokaal bijgekomen waar je diverse workshops kunt volgen. Op 22 mei 2016 om 13.00 uur vindt daar in samenwerking met de Waddenvereniging de Oesterworkshop plaats. 

De oesterworkshop
Tijdens deze workshop leer je de verschillen kennen en proeven tussen de Waddenoesters uit het wild en gekweekte oesters (beide behorend tot de Japanse oestersoort). Daarnaast is er ook nog de  inheemse platte oester, die in de vorige eeuw is verdwenen uit de Waddenzee. Ook aan deze soort wordt aandacht besteed. En uiteraard leer je de kunst van het openen van oesters en ga je aan de slag met diverse bereidingswijzen van de oester. 

Prijs Oesterworkshop: € 65,- per persoon. Ben je lid van de Waddenvereniging? Dan betaal je slechts 45,- per persoon.

Er is nog plek vrij. Dus wees er snel bij.

Via de workshops willen vissers Jan en Barbara de visser, visliefhebber en de verhalen van de visserij bij elkaar brengen. Op die manier willen ze ook het uitstervend beroep van de traditionele kustvisser weer nieuw leven in blazen.


Publicatiedatum: 10 mei 2016.
Bron: Waddenvereniging.

22 mei: Oesterworkshop in Fileerlokaal ‘tAiland

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding