Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

23 okt’22: Boekpresentatie De vloed blijft morgen uit


HOUWERZIJL – Klipper De Najade viert haar 125 jaar bestaan en vaart nu nog steeds als charterschip op de Waddenzee. Over de rijke historie van het schip en de vele belevenissen en gebeurtenissen aan boord door de jaren heen heeft eigenaresse Janet Frieling nu een verhalenbundel geschreven met 50 korte verhalen. Eten van ’t wad speelt een rol in deze verhalen en daarvan zijn ook 5 wadden-wildpluk recepten in het boek opgenomen. Zondag 23 oktober 2022 vindt de boekpresentatie van het hardcoverboek plaats op Camping Rousant in Lauwerzijl.

  • Datum en tijd: zondag 23 oktober 14.00 - 16.00 uur.
  • Locatie: Druivenkas op camping de Rousant.
  • Adres: Nittersweg 8, 9885 TC Lauwerzijl.

Het boek is te koop bij een aantal boekhandels of via Janet Frieling zelf. Wil je bestellen via Janet, stuur dan een bericht naar vofzandbank@planet.nl. Het boek kost € 27,50.

Wadden-wildpluk receptuur

Naast schipper zijn, is lekker koken met al het lekkers wat Werelderfgoed Waddenzee te bieden heeft ook één van haar specialiteiten. Hiervoor runt ze catering Gekruid & Geroerd die het Waddengoud keurmerk draagt. Eten vormt dan ook een rode draad in haar belevenissen die zij op de Najade heeft opgedaan. Producten waarover ze vertelt, daarvan presenteert ze ook 5 wadden-wildplukrecepten in het boek. Zeewierchips, zeewier bonbons, roergebakken kokkels naar oud Vlasbloemsrecept, zeepeterselie van zeesla zijn een greep uit de ingrediënten van de verhalen en de receptuur.

Onder het genot van zand- en zeegebakjes presenteert ze daarom met trots haar boek a.s. zondag!

Achtergrondinformatie ‘De vloed blijft morgen uit’

Janet Frieling is samen met haar man Hans Vlasbloem pas de 3e eigenaar van De Najade. Heleen van den Broek, illustrator, heeft de tekeningen in het boek getekend. Deze tekeningen en Janet’s eigen fotografie illustreren het boek. Janet en Heleen presenteren en signeren de verhalenbundel in de druivenkas van camping Rousant.

Naast historie, verhalen en recepten heeft Janet ook twee gedichten opgenomen in haar boek. Marietta Rust en Moniek Bollen hebben één van deze gedichten op muziek gezet en zingen dit onder begeleiding van gitaar en accordeon tijdens de boekpresentatie. Verder leest Rob Zijlstra één van de verhalen voor.

 


Foto cover: Janet Frieling

 

Publicatiedatum: 21 oktober 2022.
Foto: © Janet Frieling

23 okt’22: Boekpresentatie De vloed blijft morgen uit
Vergroot deze afbeelding