Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

8 mei: Expositie Kerken van het Hogeland


EENRUM - Galerie Het Raadhuis in Eenrum organiseert i.s.m. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) de expositie Kerken van het Hogeland. De prachtige kerken van het Groninger Hogeland vormen de inspiratie voor veel mensen en voor kunstenaars in het bijzonder. Galeriehoudster Ankie Onnes verzocht 10 kunstenaars werk te maken waarbij zij zich lieten inspireren door 7 kerken: Eenrum, Pieterburen, Saaxumhuizen, Vierhuizen, Wehe den Hoorn, Westernieland en Zuurdijk. 

De expositie loopt van 8 mei t/m 21 juni 2015.

Openingstijden vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Voor meer info: Ankie Onnes, 0595-497002 of kunst@galeriehetraadhuis.nl

Feestelijke opening zondag 10 mei
De feestelijke opening van de expositie is op zondag 10 mei in de kerk van Eenrum. Peter Breukink, directeur van de SOGK spreekt het openingswoord en opent aansluitend de expositie. Dirk Molenaar, organist van het Lohman-orgel en orgelmentor van de SOGK, speelt Ciacona in D van Johann Pachelbel.

Ook is er een optreden van zangeres en actrice Ellen Kiewiet en pianist Henk-Doeke Odinga. Zij vertolken ter ere van de opening van de expositie enkele songs uit hun nieuwe concertprogramma "Alle Registers Open"

Na de openingsceremonie in de kerk wandelt men samen naar de galerie en presenteert Het Raadhuis de expositie.

Verbindende fietsroute langs de kerken van het Hogeland
De fietsroute ‘Kerken van het Hogeland’ voert langs de 7 kerken. De schilderachtige route is verdeeld in 2 trajecten van elk ongeveer 25 kilometer. De ene voert langs Saaxumhuizen en de andere langs Vierhuizen. Voor beide is het beginpunt Galerie Het Raadhuis. Beide routes zijn beschreven voor de fiets en voor de auto. Soms komen de routes overeen, soms scheiden de wegen zich. Voor de fietsroute is zoveel mogelijk gekozen voor smalle wegen en fietspaden. 

Expositie 60 amateurwerken in kerken Saaxumhuizen en Vierhuizen
In april werkten 60 amateurschilders olv. Theo Onnes en Antje Sonnenschein bij de kerken van Saaxumhuizen en Vierhuizen.

Vanaf 8 mei t/m 21 juni worden de gemaakte werken geëxposeerd in de beide kerken. Tijdens de openingstijden van de Galerie (vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur) zijn beide kerken geopend voor publiek. 

Datum: 7 mei 2015.

8 mei: Expositie Kerken van het Hogeland

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding