Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Algen in paardensnack Algae-Bites krijgen bio-certificaat op Bio-beurs


ZWOLLE - In 2015 heeft de paardensnack Algae-Bites van Eco Protecta uit het Friese Sexbierum het Waddengoud keurmerk ontvangen. De snack is gemaakt van algen van algenteler Kelstein in Hallum. De teler krijgt voor zijn algen op donderdag 18 januari 2018 het bio-certificaat van Skal uitgereikt op de Bio-beurs in Zwolle. Kelstein is hiermee de eerste Nederlandse algenteler met het biologische keurmerk.

Algenproducten

De teelt van algen is een innoverende techniek, waarbij de algen gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen, zoals biobrandstoffen, diervoeder en voedingsmiddelen. De biologische boerderij Kelstein bij Hallum is een vooruitstrevend bedrijf en al in 2008 begonnen met algenteelt. De algenteelt van Kelstein levert gedroogde algen op die gebruikt kunnen worden voor onder andere veevoer en streekproducten.

Paardenvoer op basis van algen: Algae-Bites

Eco Protecta uit het Friese Sexbierum heeft een paardensnack ontwikkeld met deze algen. Algae-Bites genaamd. Deze snack bevat geen suikers en granen, maar bestaat uit algen en sesamolie, een natuurlijke bron van omega 3 vetzuren, magnesium, vitamines en mineralen. 

Omdat de algen uit de Waddenstreek komen en Algae-Bites ook gemaakt wordt in het Waddengebied, is Algae-Bites het allereerste Waddengoud gecertificeerde paardenvoer. Haute cuisine voor het paard!

Puur Terschelling officieel dealer Algae-Bites

Paardenrecreatiebedrijf Puur Terschelling in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling verkoopt Algae-Bites.

 

 

Publicatiedatum: 17 januari 2018.
Foto: Eco Protecta.

 

 

Algen in paardensnack Algae-Bites krijgen bio-certificaat op Bio-beurs
Vergroot deze afbeelding