Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Alles over Wieringer garnalenkroketten, Wieringer chutney en Waddenmayo proeven


Ans van der Burg van de kroketterie in de Polder Waard Nieuwland op Wieringen, komt zondag 11 december om 14 uur op uitnodiging van het Wieringer Pakhuis in het nieuwe bezoekerscentrum bij Museum Jan Lont op Stroe vertellen over de garlenkroketten die zij maakt. De ambachtelijk gemaakte Wieringer garnalenkroketten worden in veel restaurants in de regio en sinds enkele jaren ook in andere delen van Nederland en zelfs in Belgiƫ geserveerd en in viskiosken verkocht. De garnalen voor de kroketten worden door haar man Rein van Rederij R.W. van der Burg met de WR 212 gevangen.

Naast het normale formaat kroketten is eveneens een amuse garnalenkroket en garnalenbitterbal verkrijgbaar en heeft Van der Burg Garnalenkroketten het assortiment uitgebreid met vis- en zalm kroketten en de Waddengoud gecertificeerde garnalenkroketten.

Marion Lont van het Wieringer Pakhuis heeft in het museum een showroom ingericht met kerstpakketten met streekproducten en zij heeft in het nieuwe Bezoekerscentrum van het museum dat nog niet officieel geopend is een groot aanbod streekproducten van Wieringen, uit de Wieringermeer, Niedorp, Anna Paulowna en het Waddengebied (Waddendelicatessen). Eveneens zijn cadeaubonnen van het Wieringer Pakhuis verkrijgbaar en zullen er diverse producten worden aangeboden om te proeven. Waaronder de nieuwe Wieringer chutney en de Bio Waddenmayonaise met zeevenkel en zeekraal. En niet te vergeten de nieuwste cd 'Samen in zee' van Zijlstra.

Het Wieringer Pakhuis heeft kleine koeltasjes om gekochte diepgevroren garnalen mee te nemen.

Tijdens de wintermaanden is het museum geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00- 16.00 uur. Toegang 3,50 euro inclusief koffie, thee of limonade. Het Wieringer Pakhuis is er in de decembermaand op 10, 11, 17, 18 24 en 26 december.

Streekproduct pakket bestellen: info@wieringerpakhuis.nl , tel: 06-20010072. Info: www.wonderlijkwieringen.nl. Het museum is bereikbaar vanaf de N99 afslag Recreatiepark Wiringherlant tussen Den Oever en Hippolytushoef.

Alles over Wieringer garnalenkroketten, Wieringer chutney en Waddenmayo proeven

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding