Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Asperges ontmoeten Waddengarnalen bij 't Ailand in Lauwersoog


LAUWERSOOG - Op zaterdag 4 mei van 12.00 tot 15.30 uur viert proeflokaal 't Ailand in Lauwersoog dat het aspergeseizoen weer is begonnen met een themalunch 'Asperges & Garnalen'. Verse biologische asperges zijn net als Waddengarnalen al een lekkernij op zich. Die dag maakt gastkok Michael Roest van restaurant De Waard van Ternaard van deze twee ingrediënten verrassende smakelijke gerechten.

Iedereen is welkom.

Aanmelden

Iedereen kan zich voor de themalunch aanmelden door een e-mail te sturen naar tailand@goedevissers.nl. Alle deelnemers krijgen ook het minireceptenboekje garnalen & asperges mee naar huis.

Er is ruimte voor maximaal 40 personen dus wees er snel bij.

Prijs

Deelname themalunch € 25,- per persoon, exclusief dranken.

De themalunch

De lunch zal bestaan uit 3 kleine gerechten met Waddengarnalen en biologische asperges. De verschillende gangen worden afgewisseld met presentaties.

Visser Henk Buitjes uit Zoutkamp vertelt over de garnalenvisserij en het werk aan boord.

Familie Engels uit Drouwen (Drenthe) vertelt  over de biologische aspergeteelt op hun tuinderij.

Gastkok Michael Roest vertelt over de gerechten met garnalen en asperges die worden geserveerd.

Proeflokaal 't Ailand

Proeflokaal 't Ailand is een eetcafé, informatiepunt en winkel in één. Het is gevestigd in voormalige garageboxen bij de visserijsteigers op de haven van Lauwersoog. Aan de Haven 49a.

Eigenaar is het vissersechtpaar Jan en Barbara Geertsema. Doel van 't Ailand is mensen laten genieten van verse vis uit de regio en daarbij tegelijkertijd informatie over Waddenzee, Noordzee, de visserij en de natuur verstrekken.

De staandwantvisserij van de Geertsema's is Waddengoud gecertificeerd als duurzaam en landelijk erkend streekproduct. In proeflokaal 't Ailand worden Waddengoud vis en verse vis van Noordzeevissers geserveerd.

Daarnaast wordt er gewerkt met o.a. spelt van Landgoud uit Kloosterburen en is de patat gemaakt van biologische aardappelen van Erwin Westers uit Hornhuizen. Het proeflokaal is aangesloten bij Goede Vissers en het Slow Fish netwerk van de internationale Slow food organisatie voor lekker, puur en eerlijk eten.

Herberg de Waard

Herberg de Waard van Ternaard is een intiem hotel en restaurant aan het dorpsplein van Ternaard in het noordoostelijk deel van Fryslân. Het karakteristieke pand, een herberg uit 1860, werd enkele jaren geleden door de interieurmakers van Pilat & Pilat omgetoverd tot een verrassend ontmoetingspunt.

De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van specifieke producten uit de regio.

Er wordt seizoensgebonden gekookt en de ingrediënten worden dagelijks vers ingekocht of geleverd.

Zo komen de vleeswaren van de ambachtelijke slager uit Ternaard (verkozen tot beste slagerij van Nederland in 2009) en de vis van De Goede Vissers uit Den Oever. De boerenkazen komen van verschillende boerderijen uit Friesland en er worden groentes geteeld in samenwerking met de land- en tuinbouw opleiding van het Nordwin College.


Datum: 1 mei 2013.

Asperges ontmoeten Waddengarnalen bij 't Ailand in Lauwersoog

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding