Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Atelier Schier in de prijzen met project ‘Schone Zee’


SCHIERMONNIKOOG - Garda Meerdink van Atelier Schier heeft met haar project ‘Schone Zee’ een aanmoedigingsprijs van € 2018,- gekregen van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 en Het Iepen Mienskip Fonds van de Provincie Fryslân. Met dit project wil Garda aandacht vestigen op een schone zee als duurzame voedselbron en als inspiratie voor kunst.

Het project vindt plaats op Schiermonnikoog en trapt op zaterdag 6 mei af met een opruimactie waarbij deelnemers juttend langs de vloedlijn aangespoeld plastic verwijderen en andere mooie vondsten bewaren. Met de juttervondsten gaan ze die middag mooie kunstwerken maken onder leiding van kunstenaars Garda en Ludy Feyen.

Op 8 mei heeft de Plastic Soup Surfer een film met een boodschap voor de eilander jeugd in petto. De scholen op Schiermonnikoog werken er aan mee. Daarna gaan ze met zijn allen het strand schoonmaken.

In juli gaat het programma verder met een actieve buitenweek met onderzoek op zee, een heerlijke maaltijd bereiden en de sculptuur van een walvis maken van wilgenenten. Een ECO kunstwerk aan het Wad.

Voor meer info: Project Schone Zee van Atelier SchierPublicatiedatum: 25 april 2017.


Atelier Schier in de prijzen met project ‘Schone Zee’

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding