Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

AtelierSchier is regionaal LF2018-infopunt


SCHIERMONNIKOOG - Op Schiermonnikoog is afgelopen maand een regionaal Leeuwarden-Fryslân 2018-infopunt geopend. AtelierSchier van Garda Meerdink is het LF2018-infopunt in de zomer op het strand in de atelierbus. In de winter is AtelierSchier te vinden op Langestreek 100.

LF2018-infopunt

Een regionaal LF2018-infopunt is bedoeld om Culturele Hoofdstad 2018 toegankleijker te maken voor bezoekers en inwoners in dorpen, platteland en de eilanden. De regio-ambassadeur kan je informeren over Leeuwarden-Fryslân 2018 en bij vragen naar de juiste plek binnen het netwerk van LF2018 doorverwijzen. Men hoeft dan niet eerst naar de Blokhuispoort in Leeuwarden, maar kan voor informatie over de Culturele Hoofdstad nu ook in de directe regio terecht.

Het ontmoetings- en infopunt op het Waddeneiland en het meedoen van Schiermonnikoog aan LF2018 is een initiatief van Garda Meerdink. “Al jaren was ik enthousiast en daardoor erg betrokken bij LF2018. Met 34 andere enthousiaste vrijwilligers zijn we in januari 2017 gevraagd om regio-ambassadeur te worden voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018”, aldus Garda Meerdink.

Provinciaal zijn er grote projecten, maar ook veel dorpen hebben activiteiten. Ook op Schiermonnikoog lopen diverse projecten of staan projecten in de startblokken. Zo’n regiopunt moet helpen om het LF2018-verhaal de stad uit te brengen naar de dorpen en de eilanden.

 

Publicatiedatum: 7 juli 2017.

AtelierSchier is regionaal LF2018-infopunt

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding