Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

AtelierSchier viert feest met biologische picknick en 25 activiteiten


SCHIERMONNIKOOG - Zaterdag 30 augustus viert AtelierSchier op Schiermonnikoog haar 25e verjaardag met het evenement ‘Proef de Wadden, proef Schiermonnikoog. Om elf uur die zaterdagochtend start aan de Berkenplas op Schiermonnikoog een grote biologische picknick met een openingsact en muziek van de Groninger zanger Martin Korthuis.

Garda Meerdink van AtelierSchier nodigt iedereen uit deel te nemen aan deze picknick en de vele activiteiten die AtelierSchier door de jaren heen heeft georganiseerd.

25 kunstenaars, zangers, dansers, vertellers, acteurs, jutters, bouwers geven ter ere van het 25jarige lustrum een korte workshop, wandeling, fietstocht of demonstratie.

De feestelijke opening wordt uitgevoerd door een aantal eilander toneelspeelsters, die door Grytha Visser worden geregisseerd. Een unieke presentatie.

“Mijn wens is dat er veel komen kijken en daarna mee doen aan de gezellige picknick met FOOD ART ter ere van 25 jaar AtelierSchier“, aldus Garda Meerdink.

FOODART is een verrassend onderdeel van de biologische picknick. Deelnemers kunnen hun lunch verrijken met groente en fruit uit de prachtige mandela’s: de mini pluktuinen. Of ze kunnen een eigen salade maken bij de salat bar en aanschuiven bij de vertellers met eilander verhalen.

Tijdens en na de picknick zijn er diverse activiteiten en is er muziek aan de Berkenplas, maar later ook over het eiland verspreid. Wat is er zoal te doen:

  • Eilander vertellers, zangers, kunstenaars en gidsen, die in deze 25 jaar ook aanwezig waren. Ze geven een demonstratie of een mini-workshop.
  • Er is een markt met kunst en biologische en Waddengoud producten.
  • tevens zijn er lezingen, workshops bij de Berkenplas, op het strand of aan het Wad
  • Verschillende kwaliteitswandelingen met Magda Augusteijn of Julia Arnscheidt
  • Een “rondje eiland” fietstocht met als gids Auke Talsma
  • Een familiefietstocht met boswachter Eric Jansen van Natuurmonumenten.
  • U kunt meebouwen aan het natuurkunstwerk De Berkenmantel of met zandkunsternaar Anton Spooren.
  • Ook zijn er yoga, dans en stoelmassages.

Garda Meerdink: “Mensen laten genieten van het eiland met wat voor techniek of bezigheid ook, heb ik altijd fijn gevonden. Het eiland echt laten beleven.  Dan ontmoette ik weer eens een bijzondere verhalenverteller en dan weer leuke zangers of schrijvers. Ik probeerde dan een leuke workshop of activiteit er van te maken; zowel voor eilanders als voor een eilandbezoeker. Er zijn veel mooie zangweekenden geweest en boeiende schilderworkshops. Ook probeerde ik hele nieuwe activiteiten uit. Bijna altijd werd het een succes en voor herhaling vatbaar. Schrijven, zingen, wandelen, natuur beleven, verhalen vertellen, beeldhouwen  of schilderen. Het hele eiland is een prachtig decor. Het is een feest om hier te zijn, je te ontspannen of een activiteit te volgen om je creativiteit weer even te stimuleren of om je verder te ontwikkelen. Graag blijf ik nog een tijd leuke activiteiten organiseren”.

Deelname
Voor deelname vraagt de organisatie een kleine bijdrage middels de Picknickbon: € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

De Picknickbon is verkrijgbaar via www.atelierschier.com, de VVV of op de donderdagavond Strûnmarkt.

Sommige activiteiten vragen ook een extra bijdrage. All informatie hierover staat op de website van AtelierSchier: www.atelierschier.com.

Voor alle deelnemers aan de biologische picknick hebben diverse eilander horeca een voordelige aanbieding in petto.

Ondersteuning
Onder andere Natuurmonumenten en streekkeurmerk Waddengoud helpen mee om er een leuke dag van te maken.

 

26 augustus 2014.

AtelierSchier viert feest met biologische picknick en 25 activiteiten

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding