Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Bakkerij Staghouwer met klanten op excursie


TOLBERT / GARMERWOLDE - Op woensdagavond 8 juli en zaterdag 11 juli gingen maar liefst 70 klanten van Bakker Staghouwer uit Tolbert op zoek naar de oorsprong van het brood van deze bakker. Het spoor leidde terug naar de biologische boerderij Het Geweidehof van de familie van Zanten in Garmerwolde. 

Het graan waar de Groningse bakker zijn brood mee bakt, staat momenteel prachtig op het land.  Een mooi moment om  te gaan kijken en het verhaal achter het biologische Groningse brood te ontdekken. Van welk product weet de consument nog precies de afkomst? 

De klanten konden daarom kennis maken met landbouwer Piet van Zanten en de oude granen die hij met passie kweekt voor het Groningse brood van Bakkerij Staghouwer. Het programma bestond uit een presentatie over biologische landbouw, een presentatie over de ambachtelijke broodproductie bij bakkerij Staghouwer in Tolbert, een rondleiding en als besluit een bijzonder gezellige Gronings broodmaaltijd. 

Na afloop kregen de deelnemers een goodiebag mee met folders van de deelnemende partijen en een natuurlijk een echt Gronings broodje. 

Op veler verzoek zal deze excursie in het najaar nog een keer herhaald worden.

Bakkerij Staghouwer is in 2015 Waddengoud gecertificeerd voor gebruik van Groninger Waddengranen in hun ambachtelijk gemaakte biologische brood.

 
Bakkerij Staghouwer met klanten op excursie

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding