Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Barbara Rodenburg geeft workshop crowdfunding op Biobeurs


ZWOLLE - Donderdag 21 januari om 13:00-14:00 uur geven Barbara Rodenburg van de Goede Vissers & Fileerlokaal ‘t Ailand en Maria van Boxtel van Land & Co een workshop over crowdfunding in Meerhal zaal D op de Biobeurs in de IJsselhallen in Zwolle.

Hierbij zal Barbara haar ervaringen delen van de crowdfundingscampagne voor het Fileerlokaal ’t Ailand die ze samen met Stichting Waddengroep het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. Binnen 3 maanden haalde ’t Ailand ruim € 40.000,- op waarbij het publiek vispakketten, workshops en wadvistochten in de voorverkoop kon aanschaffen

Crowdfunding: een nieuwe manier van financieren?
Jan en Barbara Geertsema vissen op een duurzame manier in de Waddenzee: de Goede Vissers. Jan en Barbara verkopen hun verse vis op Biologische Boerenmarkten in Utrecht en Amsterdam en in de haven van Lauwersoog, in hun eigen Proeflokaal 't Ailand. Een Fileerlokaal – waar de vis verwerkt wordt en iedereen kan leren zelf vis te fileren – financierden ze met een crowdfundingsactie via platform CrowdAboutNow: www.crowdaboutnow.nl/tailand

Klanten binden door crowdfunding
Via de crowdfundingscampagne haalden ze niet allen geld op voor hun mooie initiatief, maar betekende ook een uitstekende mogelijkheid om alvast klanten te binden voor hun fileerlokaal. Leer van hun ervaringen in de workshop crowdfunding op de Bio-Beurs.

Verschillende manieren van crowdfunduing
Kun jij zo ook (een deel van) je bedrijf financieren, mede betaald door burgers? Naast de Goede Vissers zijn er voorbeelden van grondcertificaten, achtergestelde leningen voor een nieuwe schuur of voorverkoop van schapenvlees. Laat je inspireren door voorbeelden van alternatieve financiering gepresenteerd door Maria van Boxtel, met of zonder de bank.

Het Streekplein op de Biobeurs 2016
Het Streekplein is onderdeel van de beurs. Hier presenteren diverse boeren, bedrijven en organisaties hun producten uit diverse Nederlandse streken, waaronder Waddendelicatessen, Goede Vissers Jan & Barbara en Streekeigen Producten Nederland (SPN) van het landelijke keurmerk Erkend Streekproduct.

De Biobeurs is geopend woensdag 20 januari van 11:00 uur tot 21:00 uur en donderdag 21 januari van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Het Streekplein is een samenwerking van SPN, Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra en Land & Co. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Lees meer over Het StreekpleinPublicatiedatum: 14 januari 2016.
Bron: Biojournaal; vrij bewerkt door Stichting Waddengroep.

Foto: Joszi Smeets van Youth Food
Movement opent in 2015 deuren Fileerlokaal 't Ailand.

Barbara Rodenburg geeft workshop crowdfunding op Biobeurs
Vergroot deze afbeelding