Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ben jij de beste winterkostkok?


HEERENVEEN / LEEUWARDEN - Aardappelgroothandel Greydanus en Hoofdstad van de Smaak zijn op zoek naar dé winterkostkok: het maken van een stamppot op grootmoeders wijze of juist in een hedendaags jasje.

Eenvoudig of met bijzondere ingrediënten? Het kan allemaal bij dit winterkostfestival. Wel past het helemaal als je seizoensproducten gebruikt, hopelijk ook nog producten uit je eigen omgeving. Een jury gaat je recept beoordelen op originaliteit, én op de ingrediënten die je gebruikt. Als je gerecht ook nog een bijzondere naam heeft is dat een pré.

Tip! Een mooie winterse waddenstampot zou in ieder geval opvallen! Kun jij hem maken? Zo ja, doe dan mee!

 

De wedstrijd
Na de beoordeling van de jury gaan 8 winterkostkoks door naar de halve finale. Publiek in diverse Friese supermarkten beoordelen de gerechten die je zelf gekookt hebt. In totaal gaan 4 finalisten gaan vervolgens door naar de finale. Daar wordt jouw gerecht uitgekozen door een publieksjury én een jury met deskundigen.

Geef je nu op via Leeuwarden Smaakstad 2015! Inschrijven kan tot en met 10 oktober!

Meer info over de kookwedstrijd? Vraag er naar bij Hoofdstad van de Smaak of Greydanus. Zij zijn de initieatiefnemers van de wedstrijd.

 

Datum: 25 september 2015.

Ben jij de beste winterkostkok?
Vergroot deze afbeelding