Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Biologische Waddengoud aardappel in Albert Heijn supermarkten


SEXBIERUM - Vanaf vandaag is de Waddengoud aardappel 'Aardappel van de Maand' bij Albert Heijn. Een maand lang zijn de met het keurmerk Waddengoud en EKO gecertificeerde aardappelen van Jurjen en Annechien Bruinsma uit Sexbierum  te koop bij diverse supermarkten van Albert Heijn in heel Nederland. In een Aardappel-van-de- Maand-verpakking van 1,5 kg.

Albert Heijn is deze zomer gestart om diverse bijzondere aardappelen in het zonnetje te zetten. In september is het de beurt aan deze biologische streekaardappel uit het Friese Waddengebied: de Waddengoud aardappel.

Jurjen en Annechien Bruinsma hebben sinds 1999 hun biologisch akkerbouwbedrijf 'Waddengeluk' in Sexbierum bij de Friese Waddenzeedijk. Sinds een paar jaar zijn zij een andere koers gaan varen voor hun biologische aardappelen en groenten.

"We zijn ons meer gaan richten op streekproducten. Sinds enkele jaren verpakken wij daarom een deel van onze groente en aardappelen waarop we duidelijk vermelden dat deze producten bij ons langs de Friese Waddenkust vandaan komen. In 2011 resulteerde dit in het Waddengoud keurmerk voor onze biologische groente en aardappelen uit de streek. In samenwerking met aardappelgroothandel Leo de Kock liggen onze Waddengoud aardappelen nu bij de Albert Heijn. Hier zijn we heel erg trots op", aldus Jurjen en Annechien Bruinsma.

Ook Stichting Waddengroep, eigenaar van streekkeurmerk Waddengoud, is blij met deze actie van Albert Heijn en Leo de Kock.

"Vaak blijven streekproducten een lokaal en regionaal verhaal. Alleen een handjevol producten slaan ook in een groter gebied of zelfs landelijk aan, zoals Waddendelicatessen in het natuurvoedingskanaal, Texels lamsvlees richting slagerijen en Waddenvis in de horeca. Streekaardappelen en -groente is een nichemarkt waar nog weinig producenten zich op begeven. Nu deze aardappelen een maand lang te koop zijn bij diverse Albert Heijns betekent een mooie boost voor deze producten. Maar dat niet alleen, want ook voor de bekendheid van Waddengoud gecertificeerde streekproducten in het algemeen is het goed", vertelt Henk Pilat van Stichting Waddengroep.


Datum: 9 september 2013.

Biologische Waddengoud aardappel in Albert Heijn supermarkten

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding