Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

BLOG: Zomervilla aan de Waddenzee


Villa Nieuwland beleeft haar eerste echte zomer en we zijn aangenaam verrast. Verrast door de ongekende stroom gasten die verkoeling zoekt aan zee en in de Villa. Maar bovenal zijn wij verrast door het prettige binnenklimaat van de kamers.

Vloerkoeling
Wij hebben voor de verwarming en de koeling van de Villa gekozen voor het duurzame systeem van aardwarmte. De afgelopen winter hebben wij kunnen ervaren hoe behaaglijk de warmte in de Villa was, hoe hard het ook vroor. Dankzij de hittegolf weten wij nu ook dat de Villa hitteproof is. Zodra het buiten warm wordt gaat het systeem van vloerverwarming over op vloerkoeling. Hierdoor is het zelfs in kamer Zeezoen, notabene onder de kap gesitueerd, heerlijk koel.

Wat een zomer!
Avond aan avond zitten de gasten op de stoelen op de dijk te genieten van de zonsondergang. Konden we vorig jaar nog incidenteel de tafels voor het ontbijt buiten dekken, deze zomer wordt nagenoeg standaard buiten ontbeten. En dan nog het liefst in de schaduw onder de bomen, of op het windje naast de schapen aan de dijk. Gasten komen af en aan. Op de fiets, tijdens een lange afstandswandeling, met de auto of het openbaar vervoer.

Villababy
Opvallend is het aantal hoogzwangere gasten. Gasten die eigenlijk naar een regulier Waddeneiland willen maar het risico van de overtocht niet aandurven en kiezen voor het Geheime Waddeneiland, Wieringen. Wanneer deze gasten ‘s ochtends gewoon aan het ontbijt verschijnen heb ik gemengde gevoelens. Want wat zou er leuker zijn dan een Villa Nieuwland baby......

Waddenlust en Eilandgasten
Jammergenoeg zijn onze twee geplande tuinkamers nog niet klaar, we hebben nu zoveel gasten moeten teleurstellen. Niets is lastiger dan als beginnend ondernemer ‘nee’ te moeten zeggen tegen een potentiële gast. Dit gebeurt ons volgend jaar zomer geen tweede keer! Dan zijn Waddenlust en Eilandgasten af en net zo mooi als Visdiefje, Waterkeer en Zeezoen.
Waddenlust en Eilandgasten kunnen gekoppeld worden aan de tweede ontbijtruimte waardoor ze als aparte kamers of als zelfstandig huisje verhuurd kunnen worden. Dan hopen we ook aan deze vraag van gasten te kunnen voldoen.

Den Oever, 10 augustus 2013,
Villa Nieuwland
, Martine


Bron: Villa Nieuwland.
Datum: 27 augustus 2013.


BLOG: Zomervilla aan de Waddenzee
Vergroot deze afbeelding