Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Boekenschrijvers bekroond met Waddengoud


TEXEL - Texelaars Annette van Ruitenburg uit De Waal en Ruth de Ruwe uit Den Burg hebben vorige week voor hun culinaire schrijverskunsten het Waddengoud streekkeurmerk gekregen. Wethouder van Economische Zaken, Eric Hercules, reikte het goud uit.

De uitreiking vond tegelijkertijd plaats met de presentatie van hun nieuwe boek 'Onvergetelijke Groenten, Recht voor zijn Raap' bij boekhandel NautaBoek in Den Burg. Boeken van hun hand die gaan over streekproducten en gastronomie van de Wadden, krijgen voortaan het streekkeurmerk opgespeld. Hiermee zijn zij tevens de eerste schrijvers die het streekkeurmerk mogen dragen.

Ruth de Ruwe en Annette van Ruitenburg werken samen via VOF Van Lamsoor tot Oorlam. Annette is culinair schrijfster en receptuurmaakster, werkt alleen met producten uit de streek en verbouwt zelf een divers aantal eigen vergeten groentes. Op die manier schrijft zij verrassende teksten en recepten.

Ruth is natuur- en foodfotografe. Zij neemt de visuele kant van het verhaal voor haar rekening en zorgt voor het design en smaakvolle foto's die de boeken kleur geven.

"Ruth en Annette zijn uitstekende ambassadeurs van het Waddengebied en haar producten. In hun producties leggen zij altijd de relatie met Texel en de Waddenregio. Het laat al het lekkers zien van onze eigen bodem en zorgt meteen ook voor een uitstekende promotie voor het gebied. Het keurmerk Waddengoud is voor hen dan ook meer dan verdiend", aldus Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

Drie maal Waddengoud
Annette van Ruitenburg werkt ook individueel aan tekstuele producties in hetzelfde genre en verzorgt diverse culinair workshops. Ook hiervoor ontving zij het Waddengoud keurmerk. Ruth de Ruwe kreeg ook het streekkeurmerk voor haar fotografie van de Waddennatuur. In totaal dus drie keer Waddengoud.

Texel kleurt Waddengoud
Inmiddels kleurt Texel aardig Waddengoud. Diverse gecertificeerde streekproducten als het Texels lamsvlees en Texels rundvlees die hun weg hebben gevonden op het eiland en daarbuiten. Slaapproducten van Texelse wol, maar ook verschillende accommodaties, restaurants, een vogelinformatiecentrum, een fotograaf en doe-arrangementen als garnalenvissen op de Waddenzee en huifkartochten door de Texelse natuur hebben het keurmerk.

Met Ruth de Ruwe en Annette van Ruitenburg een welkome aanvulling vindt Stichting Waddengroep. "Via ondermeer hun boekproducties en educatieve projecten passeren zeer veel streekbedrijven de revue en worden met elkaar verbonden. Zo promoten ze niet alleen de gastronomie en de streek zelf, maar het kan ook een goede stimulans betekenen voor bedrijven om meer samen te gaan werken en geeft zodoende een impuls aan de netwerkeconomie die voor het Waddengebied erg belangrijk is", vertelt Benno Bakker.

Boekenschrijvers bekroond met Waddengoud

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding