Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Burgemeester Vlieland huldigt B&B Torenzicht en Phoca tijdens Havenfestival


VLIELAND - Zaterdag 21 april 2012 heeft het Havenfestival in de jachthaven van Vlieland plaats gevonden. Dit als opening van het jachthavenseizoen met daarbij een markt en muziek van het eiland waar aan een groot aantal Waddengoud gecertificeerde bedrijven deelnemen. En om 17.00 uur als de klapper op de vuurpijl was er de huldiging van Bed & Breakfast Torenzicht van Vlieland en Phoca Waddentochten uit Harlingen. Zij kregen uit handen van Burgemeester van Vlieland, Yorick Haan, Waddengoud uitgereikt.
 
B&B Torenzicht
Torenzicht op Vlieland is een kleinschalige bed & breakfast. Eigenaren Joop en Marjolein Lichtenberg zijn vooruitstrevend bezig. Ze werken zoveel mogelijk duurzaam. Zo krijgen ze ondermeer stroom uit zonnecollectoren en gebruiken ze afbreekbare schoonmaakmiddelen en afbreekbare lunchpakketzakjes. De bed & breakfast valt in goede aarde bij de gasten die er zijn geweest, want in 2010 en dit jaar behaalde de accommodatie een Zoover Award. Zoover is een beoordelingssite van allerlei accommodaties op basis van ervaringen van gasten.

Phoca Waddentochten
Harm Visser en Josephine Blom van Phoca Waddentochten uit Harlingen krijgen Waddengoud om hun vaar- en belevingstochten op de Werelderfgoed Waddenzee. Bijvoorbeeld zeehonden kijken, garnalen vangen, schelpen zoeken, pieren steken en Vlieland of Terschelling bezoeken.

Ook is er een samenwerking met Waddengoud gecertificeerde visser Max Hoogerman van de HA11, die vist op harder en zeebaars. Harm Visser is altijd visserman geweest op de HA11. Nadat hij met pensioen is gegaan heeft hij de Phoca gekocht, een voormalig inspectieboot van het toenmalige Ministerie van LNV.

Hierop bieden Harm en Josephine diverse arrangementen aan en serveren zij hun gasten tijdens deze arrangementen ook diverse Waddengoud gecertificeerde streekproducten. Op die manier geven zij hun gasten een kijkje in de dagelijkse keuken van de Waddenzee, de visserij en de natuur. Hierbij werken zij ook samen met natuurcentrum De Noordwester op Vlieland, een ander met Waddengoud bekroond bedrijf.

Havenfestival kleurt Waddengoud
Het Havenfestival was sterk Waddengoud gekleurd. De Vlielandse Cranberry Company, Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer uit Oude Bildtzijl, Natuurcentrum De Noordwester van Vlieland, Phoca Waddentochten en Waddengoud zelf gaven acte de prĂ©sence op de markt. Verder stond Schoener Avontuur in de haven en mensen konden het schip van binnen en buiten bezichtigen. Restaurant De Dining en Duo Drijfhout, ook beide Waddengoud, zijn de drijvende krachten achter het Havenfestival. Het muzikale Duo Drijfhout en Drijfhout kinderkoor hebben een optreden geven. Alle genoemde bedrijven maken deel uit van het Waddengoudnetwerk.

Burgemeester Vlieland huldigt B&B Torenzicht en Phoca tijdens Havenfestival

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding