Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Crowdfunding boek Waddenzee ABC van Eilandmeisje


TERSCHELLING - Na het Terschelling ABC prentenboek en Vogels van de Wadden vond Waddengoud-verhalenjutter Marloes Fopma het tijd voor een boek over de Waddenzee. In alfabetische volgorde vertelt ze over haar zo geliefde Waddenzee, het unieke Unesco Werelderfgoed. Voor het realiseren van dit bijzondere boek heeft ze een crowdfundingactie op touw gezet: in 30 dagen 1000 boeken reserveren.

“Een boek maken is een prachtig maar kostbaar vak, doordat waddenliefhebbers nu al kunnen voorintekenen helpt mij dit enorm omdat ik het zelf uitgeef,” aldus Marloes.
 
In haar winkel en website staat een teller die de stand bijhoudt. “Op de eerste dag kwam deze al op dertig boeken uit en we zitten nu op 230. De kop is eraf.”

Voor haar eerste boek (Terschelling ABC) deed ze in 2019 een geslaagde crowdfunding via platform Voordekunst. “Het leuke hieraan is dat je echt een verbinding aangaat. Iemand vertrouwt op wat je maakt en doet en steunt je. Het maakt het heel persoonlijk. Dat deed mij besluiten het weer te doen maar nu via mijn eigen kanalen. Door de jaren heen heb ik een hele fijne, trouwe achterban gekregen die mijn werk ondersteunen als verhalenjutter.”

In het boek Waddenzee ABC komen alle 26 letters aan bod, verhalen in een meeslepende, informatieve stijl geschreven. Van de A van Afsluitdijk, de G van getij, de N van nonnetjes, de R van reddingsboot tot de Z van zeehond. Zelfs de X heeft een eigen verhaal. Bij elke letter dompelen de prachtige illustraties van Frans Schot de lezer onder in de wonderlijke wereld van de Waddenzee.  

Wadden ABC verschijnt op 8 augustus. Reserveren kan via www.eilandmeisje.nl of social media, maar ook in het Verhalen-atelier Eilandwijs van Marloes Fopma in Midsland-Noord en tijdens braderieën.


Publicatiedatum: 21 juli 2023.
Afbeelding: Wadden ABC (Bron: Eilandmeisje)

Crowdfunding boek Waddenzee ABC van Eilandmeisje
Vergroot deze afbeelding