Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Crowdfunding Fileerlokaal nog 6 dagen te gaan: producten, workshops en wadvistochten in de voorverkoop


LAUWERSOOG - Nog 6 dagen te gaan en nog € 1.800,- te kort voor de crowdfundingcampagne van kustvissers Jan en Barbara van Proeflokaal ’t Ailand. Met deze campagne willen ze hun droom Fileerlokaal ’t Ailand realiseren.

Ze hebben nu € 38.225 opgehaald, maar hebben € 40.000,- nodig. Met nog slechts 6 dagen te gaan wordt het een fotofinish. Halen ze het niet dan gaat, de opbrengst weer terug naar de donateurs en komt het fileerlokaal er (nog) niet.

Was u van plan te doneren, maar hebt u dit nog niet gedaan? Of heeft u nu pas weet van deze actie? Dan hebben Jan en Barbara uw hulp nu meer dan ooit nodig!

Hoe kunt u helpen?
Bestel nu hun producten, workshops en/of wadvistochten in de voorverkoop op www.crowdaboutnow.nl/tailand

Dit is het aanbod:

Groepsworkshop voor 12 personen: € 1500,- of meer

Met maximaal 12 mensen een dag aan het werk in het fileerlokaal. Invulling in overleg: vis fileren, zeewier verwerken, fuiken lichten en krabbenbisque maken, of een op maat gemaakt programma inclusief vis roken. Workshop is inclusief koffie, thee en water en het gebruik van de BBQ voor een mooie vislunch. Omdat er 12 personen komen, kunt u in overleg kiezen waar de nadruk op moet liggen. Leuk met familie, de buren, vrienden of collega's.

3-daags Wadvisavontuur Het ruime sop: € 850,- of meer

Dit is het echte werk. Drie dagen en 2 nachten mee aan boord van de TS31. De echte traditionele Wadvisserij meemaken. Werken, slapen en eten op het ritme van het getij. Zien hoe het Wad veranderd bij eb en vloed, bij zonsopgang en zonsondergang. En leren over het vakmanschap van traditionele Wadvissers die zich steeds moeten aanpassen aan de omstandigheden. Er is plek voor maximaal 2 x 2 volwassenen tegelijk (één hut per koppel).

Eén waardebon is goed voor 1 hut voor 2 personen en maximaal 1 kind erbij. Als er twee kinderen meegaan dan maken we daar plaats voor in het ruim, gratis!

Wadvistocht voor 2 personen: € 250,- of meer

Ga met Wadvisser Jan Geertsema mee op avontuur op de Waddenzee. Op zoek naar harders, bot en/of zeebaars en ze proberen met een net te vangen. Of met laag water oesters, mosselen en kokkels zoeken. Ondertussen geniet je van de Waddenzee, het prachtige landschap, de vogels en de zeehonden.

Zeewierworkshop: € 150,- of meer 

Zeewier is het eten van de toekomst. Het zit vol met belangrijke voedingsstoffen, waaronder veel eiwitten en omega-3. En het groeit volop in de Waddenzee. De hoeveelheid zeesla en andere wieren die Wadvissers in hun netten vangen is bijna onbeperkt. Helaas worden deze wieren nauwelijks benut. Het is bederfelijk en de meeste mensen weten niet goed wat ze ermee kunnen doen. 

Tijdens deze workshop gaat u met Jan en barbara zeewier drogen, tapenades maken en experimenteren met bijvoorbeeld een zomerse stamppot of zeewierkoekjes. Het resultaat gaat mee naar huis, samen met de werkbeschrijvingen.

Krabbenavontuur: € 150,- of meer

Voor culinaire avonturiers. Bij laag water gaat u met Jan en Barbara met de slikslede naar de fuiken om deze te legen. Met waadpak aan over het slik naar de fuiken is al een avontuur op zich. Er zitten zeker strandkrabben in, maar daarnaast ook andere vis. Samen sorteert u de vangst en de kleine visjes worden weer vrij gelaten. Terug bij 'tAiland worden de krabben zo snel mogelijk in een extreem hete oven bereidt, waarna er met o.a. biologische groenten en witte wijn een lekkere bisque van maken. Die bisque gaat in potten en mag mee naar huis. Ook het recept gaat mee naar huis, om thuis net zulke lekkere bisque te kunnen maken bijvoorbeeld van langoustines.

Workshop ‘Fileren kan je leren’: € 150,- of meer

Een hele dag bij Jan en Barbara alles leren over het verwerken van vis, en daarbij heel veel oefenen. De zelf gesneden vis (minstens 3 kg vlees) kan je in porties vacuüm verpakken en gaat aan het eind van de dag mee naar huis. De dag duurt van 10.00 tot 17.00. We werken met maximaal 14 personen per groep. Deze workshop is inclusief koffie, thee en water en het gebruik van onze BBQ voor een mooie vislunch.

De Twijfelaar: € 150,- of meer

Voor degene die niet kan kiezen, vul het gewenste bedrag in en Jan en Barbara zoeken een passende beloning.

Lekkerbekken luxe vispakket: € 100,- of meer

Een extra luxe vispakket. Welke vis precies in het pakket zit is afhankelijk van de aanvoer op het moment van uitlevering, denk aan zeetong, tarbot, zeebaars. Het zal gaan om 3 soorten vis, ongeveer 1 kg filet per soort. Dus genoeg om uw vriendenkring te verrassen met een waanzinnig diner. De vis wordt door Jan en Barbara in de nieuwe fileerruimte gefileerd, geportioneerd en lekvrij vacuüm verpakt,  zodat het ook makkelijk kan worden ingevroren. 

Verse vispakket van eigen vangst: € 50,- of meer

Welke vis in het pakket zit is afhankelijk van de aanvoer op het moment van uitlevering, bijvoorbeeld schol, kabeljauw, heek, rode poon. Het zal gaan om 3 soorten vis en ongeveer 1 kg filet per soort. De vis wordt door Jan en Barbara in de nieuwe fileerruimte gefileerd, geportioneerd en lekvrij vacuüm verpakt,  zodat het ook makkelijk kan worden ingevroren. 

Onvervalste doordraaisoep: € 20,- of meer

Dat is vissoep van vis die wegens te lage veilingprijzen anders vernietigd zou worden. Bij inwisseling van de waardebon ontvang je 2 wekpotten met ruim elk ruim 400 ml soep. Dat is genieten voor 4 personen.

€ 10,- of meer

Als dank voor je donatie voor het fileerlokaal sturen we je een mooie bedankkaart met informatie over ons project

Geen beloning, alleen doneren: € bedrag naar keuze

Een bedrag naar keuze doneren.

 

www.crowdaboutnow.nl/tailand

 

Datum: 13 mei 2015.
Foto: Jan vist op de Waddenzee (Fotograaf Fokke van Saane).

 

Crowdfunding Fileerlokaal nog 6 dagen te gaan: producten, workshops en wadvistochten in de voorverkoop
Vergroot deze afbeelding