Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Culinaire winterse gezelligheid in haven Harlingen


HARLINGEN - Lange nachten en stormwaarschuwingen luiden het winterseizoen in. Tijd voor de Harlingse zeilschepen hun rustig winterplekje in de haven op te zoeken. Voor zeilschip Excelsior juist de tijd om de scheepsluiken te openen en al het lekkers van het Wad te laten proeven.

Met de prachtige oude haven van Harlingen als decor is het schip een winter lang middelpunt van culinaire gezelligheid in Harlingen. Proeverijen met gastkoks, culinaire workshops van gedreven ambachtslieden, gezellige thema- en dineravonden en nog veel meer...

Bekijk het overzicht van alle proeverijen, workshops en dineravonden.

Kookworkshop voor kinderen
'Cake Art' verzorgt een workshop voor kinderen. De kleine taartenbakkers krijgen een rondleiding langs machines die van een afbeelding eetbare taartdecoraties maken en printers die eetbaar papier bedrukken. Na de rondleiding mogen de kinderen zelf aan de slag en hun eigen kleurrijke cupcakes maken en mee naar huis nemen.

De bemanning van de 'Bor' heeft delicatessen meegenomen van hun reis langs de Noorse kust en neemt de deelnemers mee op een minicruise met hun gerechten en foto`s.

Hele winter culinaire gezelligheid
Het blijft culinair gezellig aan boord. In de komende maanden wisselen ambachtslieden en koks zich af in de keuken van het zeilschip. Op ambachtelijke wijze worst maken, culinaire fotografie voor de beginner, dineren met kookboekauteurs, workshops voor de onervaren en ervaren thuiskok, voor groot en klein.

Aanmelden
Interesse? Meldt u aan bij:

Meer informatie
Bekijk het overzicht van alle proeverijen, workshops en dineravonden.

Culinaire winterse gezelligheid in haven Harlingen
Vergroot deze afbeelding