Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Cultuurerf Andledon en Het Koetshuis met Waddengoud bekroond


DEN ANDEL/HIAURE - Afgelopen maand heeft Stichting Waddengroep 2 nieuwe licentiehouders voor haar keurmerk Waddengoud erbij gekregen: Cultuurerf Andledon in het Groningse Den Andel en vakantiehuis Het Koetshuis in het Friese Hiaure.

Tijdens de Waddengoud-tour van Lutz Jacobi kregen beide bedrijven het certificaat, bordje en vlag uitgereikt. Lutz Jacobi is de kersverse nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Waddengroep.

Cultuurerf Andledon

In Den Andel in het noorden van Groningen is Cultuurerf Andledon gelegen. Dit is een plek waar diverse artiesten en kunstenaars uit de regio een groot deel van het jaar zich presenteren door het geven van concerten, theatervoorstellingen, exposities, workshops et cetera. ‘Een verrassende oase van kunst & cultuur midden in het landschap van noord-Groningen’, noemde de Waddengoud-controleur het Cultuurerf.

Ook is Waddengouddichter Gritter hier de huisdichter en verhuren ze ruimtes voor vergaderingen en feesten.

Daarnaast heeft Andledon diverse duurzame maatregelen genomen die de impact op de natuur verminderen, zoals gebruik van zonnepanelen, palletkachels, waterbesparende kranen en douches. Stroom wordt betrokken van Waddenstroom. Ook dit telde mee in de uiteindelijke beoordeling.

Bekijk de agenda van Andledon voor het najaar 2017.

Het Koetshuis

Bij de biologische boerderij van Sjoerd de Hoop in Hiaure is het Koetshuis geheel verbouwd tot een moderne logiesaccommodatie voor 4 personen. De boerderij ligt net buiten het kleine dorpje aan de fietsroute van Hiaure naar Dokkum. Het is een knus maar comfortabel huisje met grote ramen en een terras met prachtig uitzicht over het noord Friese landschap

Het huisje is op duurzame wijze verbouwd met o.a. wolisolatie in de wanden, helofietenfilter voor de waterafvoer en waterbesparende kranen. Slaapkamers zijn uitgerust met bedden en matrassen van biologische materialen. Gasten mogen biologische groente van het land  gebruiken en kunnen ook meehelpen op de boerderij. ‘Een prima aanwinst’, volgens de controleur.


Publicatiedatum: 12 september 2017.

Cultuurerf Andledon en Het Koetshuis met Waddengoud bekroond
Vergroot deze afbeelding