Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

De Jan Plezier Texel huifkar- en ruitertochten nu ook Waddengoud


DE WAAL - Pieter en Inke Dros van De Jan Plezier Texel huifkar- en ruitertochten uit De Waal heben op 14 juli het Waddengoud-keurmerk uitgereikt gekregen uit handen van Francine Giskes, burgemeester van Texel.

Huifkar- en ruitertochten door Nationaal Park 'de duinen van Texel', De Muy of De Slufter, het zijn tochten door prachtige natuurgebieden die je op geen betere manier dan met de huifkar of van een rug van een trekpaard van De Jan Plezier kunt ervaren.

Bijna elke Texelaar kent deze tochten. Ook onder fervente Texelgangers een bekend begrip. Hoewel sinds 1928 actief, vast niet iedereen heeft een tocht meegemaakt. Toch zeker de moeite waard, want zowel bewoner als toerist leren een kant van Texel ontdekken die ze nog niet kennen.

Genieten van de rust, natuur, duinen en streekproducten tijdens een drie uur lange tocht in de huifkar over De Slufter, één van de mooiste natuurgebieden op Texel. Of lekker op de rug van een trekpaard over de stranden kuieren.

De koetsiers zijn gediplomeerd gastheer of -vrouw van Nationaal Park 'Duinen van Texel' en vertellen over het landschap, de natuur, zee en het eiland. Elk jaar moeten ze hiervoor een opfriscursus volgen.

"Met onze tochten proberen we onze gasten zoveel mogelijk de Wadden en de pure schoonheid van Texel te laten ervaren. Hierbij leren we onze gasten graag iets over Texel. We bieden onze gasten diverse Waddengoud streekproducten aan. Dat we nu zelf Waddengoud hebben betekent erkenning in wat we doen. Een bekroning op ons werk", aldus Pieter en Inke Dros.

Er komt zo langzamerhand steeds meer variatie aan Waddengoud gecertificeerde activiteiten op Texel. Waar de gast pakweg 5 jaar terug alleen nog in aanraking kwam met Waddengoud streekproducten, gaat het nu steeds meer om een beleving.

Culinair genieten in een restaurant, overnachten in een bijzondere accommodatie met een gastheer die de gast bijzondere tips kan geven, de Texelse natuur beleven in de huifkar, garnalen vissen tijdens Waddenzee-excursies enzovoort. En allemaal Waddengoud gecertificeerd.

Daarbij werken steeds vaker verschillende Waddengoud-bedrijven in de hele Waddenregio samen. Dit zorgt voor nieuwe verantwoorde activiteiten.

" Iets wat we met Waddengoud in de toekomst zeker moeten blijven stimuleren, willen we het hele Waddengebied aantrekkelijker maken en houden voor de steeds bewuster wordende vakantieganger", aldus Marc van Rijsselberghe van Stichting Waddengroep.

De Jan Plezier Texel huifkar- en ruitertochten nu ook Waddengoud

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding